Υλικά
• 3 κιλά ρώγες σταφυλιού
• 1,5 κιλό ζάχαρη
• 5 βανίλιες
• 3 κλαδιά μαντζουράνα
• Χυμό ενός λεμονιού
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα σταφύλια. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε εναλλάξ μια στρώση σταφύλια μια στρώση ζάχαρη. Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Όταν λιώσει η ζάχαρη βάζουμε σε ένα τούλι την μαντζουράνα και την βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα. Όταν το γλυκό μας αλλάξει χρώμα προσθέτουμε τις βανίλιες και το λεμόνι και το αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το σιρόπι είναι έτοιμο όταν ρίξουμε μια σταγόνα σε ένα πιάτο και δεν διαλύει.