10.1 C
Athens
Κυριακή, 22 Δεκεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΓΕΣΓλυκό του κουταλιού σύκο
spot_img

Γλυκό του κουταλιού σύκο

-

Υλικά
• 1 κιλό σύκα
• 1 κιλό ζάχαρη
• 3 φλιτζ. Νερό
• Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
• Χυμός από 2 λεμόνια

Εκτέλεση
Πλένετε καλά τα σύκα για να φύγει το γάλα που θα έχουν βγάλει.
Με κοφτερό μαχαίρι, κόβετε λίγο το κοτσάνι και αφαιρείτε το σκούρο σκληρό σημάδι που έχουν από την κάτω μεριά, αφαιρώντας και βγάζοντας τυχόν σποράκια που θα υπάρχουν.
Βράζετε τα σύκα σε μπόλικο νερό, μέχρι να τρυπιούνται με το πιρούνι, για 5-10’ περίπου.
Σουρώνετε τα σύκα, τα ξεπλένετε και τα ξανασουρώνετε.
Έπειτα τα βάζετε σε μπολ με νερό που έχετε ρίξει το χυμό από 2 λεμόνια και τα αφήνετε να σφίξουν για 2- 3 ώρες.
Στη συνέχεια τα σουρώνετε καλά.
Βάζετε σε κάθε σύκο από ένα αμύγδαλο.
Βάζετε το νερό και τη ζάχαρη να βράσει.
Όταν λιώσει η ζάχαρη, ρίχνετε μέσα τα σύκα.
Τα βράζετε στο σιρόπι γύρω στα 10-15 λεπτά (ξαφρίζετε αν χρειάζεται), σβήνετε τη φωτιά, αποσύρετε και τα αφήνετε εκεί όλη νύχτα.
Την άλλη μέρα, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και ξαναβράζετε το γλυκό, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Αφού κρυώσει το βάζετε σε βαζάκια.

spot_img
spot_img