15.2 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΕΝΤΡΙΚΗ2Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από Σαμαρά και Καραμανλή
spot_img

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση από Σαμαρά και Καραμανλή

-

Η εκδήλωση για το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» με ομιλητές τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά εξελίχθηκε όπως αναμενόταν σε μείζον εσωκομματικό γεγονός για τη Νέα Δημοκρατία.
Και αυτό καθώς οι δύο πρώην πρωθυπουργοί άνοιξαν πυρ κατά των «εκσυγχρονιστών» εντός Ν.Δ. και έστειλαν σαφές μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακούσει τη γαλάζια βάση και να στρίψει το τιμόνι δεξιά– έστω και εάν αυτό μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως. Πάντως, και οι δύο αναφέρθηκαν στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών γενικότερα στην Ευρώπη και στις βουλευτικές εκλογές ειδικότερα στη Γαλλία, χτυπώντας καμπανάκι και για τη Ν.Δ.
Καραμανλής – Σαμαράς εξέφρασαν μία γενικότερη ανησυχία και δυσαρέσκεια που υπάρχει στο εσωτερικό της ΝΔ. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στο Πολεμικό Μουσείο βρέθηκαν περισσότεροι από 35 βουλευτές της ΝΔ, δύο υπουργοί (Άδωνις Γεωργιάδης και Όλγα Κεφαλογιάννη) και τρεις υφυπουργοί (Παύλος Μαρινάκης ως εκπρόσωπος του Μαξίμου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Κώστας Καραγκούνης).
Και θα ήταν πολλοί περισσότεροι και οι βουλευτές, αλλά κυρίως οι υπουργοί, εάν δεν είχε οριστεί συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής Δευτέρα απόγευμα. Κάτι που δεν συνηθίζεται και ερμηνεύθηκε ως προσπάθεια του Μαξίμου να σαμποτάρει την εκδήλωση και να αποτρέψει παρέλαση γαλάζιων βουλευτών και κυρίως υπουργών, οι οποίοι υποχρεούνται να είναι παρόντες στην Ολομέλεια.
Επισήμως το Μαξίμου πάντως σφυρίζει αδιάφορα -σε πρώτη φάση τουλάχιστον- στη γραμμή «ουδέν σχόλιον». Κυβερνητικά στελέχη στα σχετικά ερωτήματα απαντούσαν μόνο: «Δεν σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών». Άλλωστε και οι δυο πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Ν.Δ. ήταν ιδιαίτερα επικριτικοί, ο δε κ. Σαμαράς εξόχως πιο σκληρός.

spot_img
spot_img