27.8 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΑΡΘΡΑΤουρισμός για Όλους 2023 - tourism4all – κάντε σωστά την αίτηση
spot_img

Τουρισμός για Όλους 2023 – tourism4all – κάντε σωστά την αίτηση

-

Τα μυστικά που πρέπει να λάβουν υπόψη όλοι όσοι επιθυμούν τα οφέλη του προγράμματος

Της Φιλοθέης Μακριδάκη*

Η πλατφόρμα των αιτήσεων του Τουρισμού για όλους, μπαίνει σε εφαρμογή μετά από τα οριστικά αποτελέσματα του κοινωνικού τουρισμού, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια. Οι εν δυνάμει δικαιούχοι μπορούν να κάνουν αίτηση για επιδότηση των καλοκαιρινών τους διακοπών, με βασική προϋπόθεση πως δεν έχουν κληρωθεί σε άλλα προγράμματα που έτρεξαν το προηγούμενο διάστημα, όπως ο Κοινωνικός Τουρισμός. Η κλήρωση αναμένεται να γίνει περίπου μια εβδομάδα, μετά τη λήξη της προθεσμίας για τις αιτήσεις.
Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι θα πρέπει να εκδώσουν μία άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα επιλέξουν. Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις αναμένεται να ανοίξει αυτήν την εβδομάδα και όπως και πέρσι θα γίνει ανάλογα με το ΑΦΜ. Μετά την ολοκλήρωση των αιτήσεων, θα μεσολαβήσει ένα διάστημα 7 έως και 10 ημερών, και εν συνεχεία θα γίνει η κλήρωση και θα αρχίσουν οι δικαιούχοι να λαμβάνουν SMS με τα voucher στο κινητό τους τηλέφωνο.
Για να είναι κάποιος δικαιούχοςθα πρέπει να πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια του προγράμματος.
Το πρόγραμμα αφορά 200.000 πολίτες που πρέπει να καλύπτουν να αναφέρουμε αναλυτικά τα κάτωθι εισοδηματικά κριτήρια. Τα οποία είναι:
ΑΤΟΜΙΚΟ (και ΜΟΝΟΓΟΝΕΪΚΕΣ)
ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 16.000 ευρώ
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 17.500 ευρώ
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 19.000 ευρώ
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 21.000 ευρώ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 26.000 ευρώ
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ (ΕΓΓΑΜΟΙ και με ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ)
ΧΩΡΙΣ ΤΕΚΝΑ 28.000 ευρώ
ΜΕ 1 ΤΕΚΝΟ 29.500 ευρώ
ΜΕ 2 ΤΕΚΝΑ 31.000 ευρώ
ΜΕ 3 ΤΕΚΝΑ 33.000 ευρώ
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ 38.000 ευρώ
Η διαδικασία για να μπορέσετε να λάβετε το voucher την συγκεκριμένη επιταγή είναι όταν σας έρθει η ενημέρωση μέσω email, ή με SMS ότι η κάρτα σας είναι έτοιμη, θα πρέπει εισέλθετε στην πλατφόρμα πχ της Viva Wallet.
Έτσι αν έχετε λογαριασμό Viva Wallet θα πρέπει :
Αν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:
1. Επιλέξτε στο E-mail που λάβατε το σύνδεσμο “Δες το Τουρισμός για όλους Pass σου”
2. Πραγματοποιήστε είσοδο με το κινητό σας τηλέφωνο και το password σας.
3. Επιλέξτε την ένδειξη Tourismos Gia Olous.
Με την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων, μπορείτε άμεσα να εντοπίσετε και να χρησιμοποιήσετε την ψηφιακή χρεωστική σας κάρτα Τουρισμός για όλους Pass.
Αν δεν έχετε λογαριασμό Viva Wallet:
Επιλέξτε στο E-mail που λάβατε το σύνδεσμο “Ενεργοποίησε το Τουρισμός για όλους Pass σου”
2. Δημιουργήστε τον κωδικό πρόσβασής σας ο οποίος θα πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από 6 χαρακτήρες, να περιέχει αριθμούς (1-9), γράμματα (a-z, A-Z) και σύμβολα (π.χ. !@#$%^*).
3. Καταχωρήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης για επιβεβαίωση.
4. Επιβεβαιώστε τον αριθμό κινητού τηλεφώνου σας μέσω του κωδικού που λάβατε με SMS και επιλέξτε Επιβεβαίωση.
5. Κατεβάστε την εφαρμογή Viva Wallet από το Apple Store ή Google Store.
6. Εισέλθετε στην εφαρμογή Viva Wallet με τον αριθμό κινητού τηλεφώνου που δηλώσατε στην αίτησή σας και τον κωδικό που δημιουργήσατε.
7. Επιλέξτε την εγγραφή Tourismos Gia Olous.
Με την ολοκλήρωση των παραπάνω βημάτων, μπορείτε να εντοπίσετε και να χρησιμοποιήσετε την ψηφιακή χρεωστική σας κάρτα Τουρισμός για όλους Pass.
Με το «Τουρισμός για Όλους PASS», οι δικαιούχοι μπορούν να εκδώσουν μια άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν για τη διαμονή τους σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν.
Το Πρόγραμμα προβλέπει αυξημένη επιδότηση 150€ ανά δικαιούχο, ειδική πρόβλεψη για υψηλότερη επιδότηση 200€ για ΑμεΑ, με αναπηρία από 67% και άνω, ανέπαφη πληρωμή και εξαργύρωση του ποσού της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα κ.ά.) και σε κάθε προορισμό της χώρας, χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς,άμεση αποζημίωση των παρόχων, γεγονός που βάζει τέλος στην αναμονή και στις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες,ανάλωση του ποσού εφάπαξ ή σε δόσεις μέχρι και τον Ιούνιο του 2024, ώστε να υποστηριχθεί και η επιλογή διακοπών εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου.
Ερωτήσεις-απαντήσεις
Ας δούμε και κάποιες απαντήσεις σε συγκεκριμένες ερωτήσεις:
1. Τί καλύπτει το Πρόγραμμα; Το Πρόγραμμα άμεσης ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού «Τουρισμός για Όλους 2023» αφορά στην επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής για ξενοδοχεία και καταλύματα σε όλη τη χώρα.
2. Πώς λειτουργεί το Πρόγραμμα; Σε κάθε δικαιούχο παρέχεται μία άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα, στην οποία έχει πιστωθεί το ποσό της επιδότησης.
3. Που εξαργυρώνονται τα χρήματα; To ποσό της άυλης ψηφιακής κάρτας μπορεί να εξαργυρωθεί σε κάθε πάροχο διαμονής (ξενοδοχεία, καταλύματα) σε ολόκληρη την χώρα, ενώ η μεταφορά των χρημάτων στον πάροχο για την υπηρεσίας διαμονής είναι άμεση, αποφεύγοντας τις χρονοβόρες διαδικασίες του παρελθόντος.
4. Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση; Δικαιούχοι του Προγράμματος είναι πολίτες με ατομικό εισόδημα έως 16.000€ και οικογενειακό εισόδημα έως 28.000€, ποσό που προσαυξάνεται για κάθε παιδί.
5. Πώς υποβάλλονταν οι αιτήσεις; Στην πλήρως ψηφιοποιημένη διαδικασία οι αιτήσεις υποβάλλονταιηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας vouchers.gov.gr. Για την υποβολή της αίτησης κάθε πολίτης πρέπει να είναι πιστοποιημένος χρήστης του Taxisnet, και να έχει επιβεβαιώσει έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και μία διεύθυνση e-mail.
6. Πρέπει να είμαι ήδη ή να γίνω πελάτης Alpha Bank ή VivaWallet, για να συμμετάσχω στο Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2021»; Κατηγορηματικά όχι!
7. Πώς εξαργυρώνεται η ψηφιακή επιταγή; Τί γίνεται εάν κάποιος δικαιούχος δεν διαθέτει «έξυπνο» κινητό για ανέπαφη πληρωμή; Κάθε άυλη ψηφιακή προπληρωμένη κάρτα εξαργυρώνεται είτε εφάπαξ στο ίδιο τουριστικό κατάλυμα είτε τμηματικά σε διαδοχικά τουριστικά καταλύματα, αναλόγως του διαθέσιμου υπολοίπου της, όποια χρονική στιγμή επιθυμεί ο δικαιούχος μέχρι 30/6/2024.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε κάθε κινητό μπορεί να εισαχθεί για τη διενέργεια συναλλαγών, μόνο μία άυλη χρεωστική κάρτα!

Η Φιλοθέη Μακριδάκη είναι ειδικός φοροτεχνικός με άδεια υπογραφής Α’ τάξης-οικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων και ιδιωτών-ιδιοκτήτρια λογιστικού φοροτεχνικού γραφείου-υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την συμμαχία δημιουργίας για τον δήμο Ζωγράφου

spot_img
spot_img
spot_img