22.8 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΘΡΑΤα δύο μεγάλα ζητούμενα της κάλπης των ευρωεκλογών
spot_img

Τα δύο μεγάλα ζητούμενα της κάλπης των ευρωεκλογών

-

Του Δημήτρη Τσιόδρα*
Στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, έχουμε μπροστά μας ένα εξαιρετικά κρίσιμο διπλό διακύβευμα: Πρώτο, πρέπει να διασφαλίσουμε με την ψήφο μας τη σταθερότητα στη χώρα, τη συνέχιση του δρόμου των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που αλλάζουν την Ελλάδα.
Πρέπει να εγγυηθούμε, με τη μαζική συμμετοχή και με την επιλογή μας στις κάλπες, ότι δεν θα μπει ο τόπος σε περιπέτειες. Πρέπει να δώσουμε καθαρό ορίζοντα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια, μέσα σε ένα περιβάλλον επικίνδυνο, σε μια γειτονιά ταραγμένη, που φλέγεται από πολεμικές συγκρούσεις.
Πρέπει να ακυρώσουμε τα ανεύθυνα σχέδια που απεργάζονται οι τυχοδιώκτες της αντιπολίτευσης –εκείνοι που διάλεξαν ως έσχατο καταφύγιο την τοξικότητα, τα fake news, τα ψέματα και τον ακραίο λαϊκισμό, για να καλύψουν το απόλυτο πολιτικό τους αδιέξοδο: δεν έχουν ούτε πρόγραμμα, ούτε σχέδιο, ούτε πρόταση διακυβέρνησης –τους νοιάζει μόνον να φθείρουν την κυβέρνησηκι ύστερα… βλέπουμε! Τα πολλά και σημαντικά που πετύχαμε όλοι μαζί, δεν πρέπει κατά κανένα τρόπο να κινδυνέψουν!

Αξιόπιστη εκπροσώπηση

Δεύτερο, στις κάλπες της 9ης Ιουνίου πρέπει να δώσουμε στην πατρίδα την εθνικά αξιόπιστη εκπροσώπηση που έχει ανάγκη στα κέντρα των Βρυξελλών –να στείλουμε νικητές στην ευρωβουλή εκείνους που έβαλαν την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια, που έφεραν στην οικονομία μας 36 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης, που στάθηκαν όρθιοι απέναντι σε ψηφίσματα (δυστυχώς ελληνικής έμπνευσης), τα οποία διασύρουν τη χώρα και ζητούν διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης.
Οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι όλο και περισσότερες αποφάσεις του Ευρωκοινοβουλίου ρυθμίζουν ολοένα και πιο πολύ την καθημερινότητά μας. Γιατί αυτό συμβαίνει. Συνεπώς, οι ευρωεκλογές είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, για να την αφήσουμε να πνιγεί σε όποιο κύμα χαλαρότητας –δεν πρόκειται για… δημοσκόπηση, ούτε για… εκλογές δεύτερης κατηγορίας! Πρέπει να αναδείξουμε στην ευρωβουλή εκπροσώπους που θα υπερασπίζονται τα εθνικά μας συμφέροντα και δεν θα προωθούν άθλια ψηφίσματα μικροπολιτικής σκοπιμότητας, ζητώντας την περικοπή των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την Ελλάδα –όπως συνέβη τελευταία, με τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, τούτη τη φορά, δεν πρέπει να λείψει κανείς από τις κάλπες!
Τώρα πια, με την επιστολική ψήφο, δεν υπάρχουν τα εμπόδια απόστασης και κόστους μετακίνησης, που λειτουργούσαν αρνητικά για τη συμμετοχή. Στις εκλογές του Ιουνίου, οι πολίτες θα αποφασίσουν ποιό κόμμα θα στείλουν ισχυρό στο ευρωκοινοβούλιο, για να προωθεί και να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας στα κέντρα των Βρυξελλών.
Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας είναι η θετική απάντηση και στα δύο μεγάλα ζητούμενα της κάλπης. Γι’ αυτούς τους δύο λόγους, ζητάμε την ψήφο των πολιτών. Με επιχειρήματα, με πεπραγμένα που πείθουν, με θέσεις που μιλούν συγκεκριμένα για το ευρωπαϊκό μας αύριο.

• Ο Δημήτρης Τσιόδρας είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

spot_img
spot_img
spot_img