20.6 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΣταθερά μπροστά με τη Νέα Δημοκρατία
spot_img

Σταθερά μπροστά με τη Νέα Δημοκρατία

-

Θέλουμε ένα κράτος αρωγό του πολίτη, που θα λειτουργήσει ως πυλώνας στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης
Της Όλγας Κεφαλογιάννη
Στις 21 Μαΐου οι Έλληνες και οι Ελληνίδες θα προσέλθουν στις κάλπες σε μία ακόμα κρίσιμη εκλογική  αναμέτρηση. Τον Ιούλιο του 2019 η Νέα Δημοκρατία ζητούσε την ψήφο των πολιτών, ενώ ήταν εμφανές ότι η συνέχιση της προηγούμενης διακυβέρνησης μόνο επιζήμια θα μπορούσε να αποβεί. Σήμερα, ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει ότι η Ελλάδα του 2023 δεν είναι ίδια με την Ελλάδα του 2019.
Αντιμέτωπη με ένα κυκεώνα εξωγενών κρίσεων, η Νέα Δημοκρατία απέδειξε σε αυτά τα τέσσερα χρόνια ότι είναι συνεπής στις δεσμεύσεις της. Συνέπεια η οποία δεν κλονίστηκε ούτε από τη μεταναστευτική εισβολή, ούτε από την πανδημία ούτε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επιπτώσεις του. Η Κυβέρνηση είχε ακόμα να αντιμετωπίσει φυσικές καταστροφές, τη διαρκή προκλητικότητα της Τουρκίας και την ασφυκτική πίεση της ανόδου του ενεργειακού κόστους και των τιμών των πρώτων υλών.
Το σχέδιο της παράταξης δεν αποσκοπούσε σε πρόσκαιρα οφέλη αλλά αποτελούνταν από μία δέσμη μακρόπνοων πολιτικών που θα εξασφάλιζαν ένα μέλλον ευημερίας και προόδου για τη χώρα. Είχαμε δεσμευτεί για μια Ελλάδα ασφαλή, με αδιαπραγμάτευτη εδαφική ακεραιότητα και κυριαρχία. Σε αυτή την κατεύθυνση, καταβάλαμε συστηματική προσπάθεια για τη διαφύλαξη των συνόρων μας, αντιμετωπίζοντας με αποφασιστικότητα το προσφυγικό ζήτημα, με ταυτόχρονη ενίσχυση και εκσυγχρονισμό των Ένοπλων Δυνάμεων. Παράλληλα, προχωρήσαμε σε σημαντική ενίσχυση των δεσμών με τους συμμάχους μας, η οποία επισφραγίστηκε με σημαντικές στρατηγικές και αμυντικές συνεργασίες. Εξασφαλίσαμε δηλαδή τις βασικές προϋποθέσεις για πρόοδο και οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.
Πολιτικές ανάπτυξης
Από την ανάληψη των καθηκόντων της το 2019, η Κυβέρνηση εφάρμοσε πολιτικές που οδήγησαν σε πραγματική οικονομική ανάπτυξη, σε δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας και αύξηση των ξένων επενδύσεων.
Οι πολιτικές αυτές μας επέτρεψαν κατόπιν να επιστρέψουμε μέρος του πλεονάσματος σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, στις ευάλωτες ομάδες και τη μεσαία τάξη. Πετύχαμε λοιπόν σημαντική ελάφρυνση των φορολογικών βαρών, μειώνοντας πάνω από 50 φόρους.
Παράλληλα, ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργήθηκε μας επέτρεψε να διαθέσουμε περίπου 9 δισ. ευρώ για να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, απορροφώντας τις αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ πάνω από 40 δισ. κατευθύνθηκαν στη στήριξη της κοινωνίας, κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Ταυτόχρονα, οι πολίτες είδαν σημαντική βελτίωση του εισοδήματος τους, με τον κατώτατο μισθό να φτάνει πρόσφατα στα 780 ευρώ, ενώ μετά από δώδεκα χρόνια προχωρήσαμε για πρώτη φορά και σε αυξήσεις των συντάξεων έως και 8%. Στον τομέα του ασφαλιστικού, βεβαίως, έρχεται να προστεθεί ο ταχύς μετασχηματισμός του ΕΦΚΑ σε έναν φορέα που σέβεται τον πολίτη και λειτουργεί ορθολογικά με όρους και υπηρεσίες σύγχρονου Ευρωπαϊκού κράτους. Που επιτέλους αποδίδει τις συντάξεις γρήγορα και σε προκαθορισμένο χρόνο.
Βεβαίως δεν έγιναν όλα ιδανικά και πολλά θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά. Η εθνική τραγωδία στα Τέμπη ανέδειξε δυσλειτουργίες και ελλείψεις που θα θέλαμε αλλά δεν πετύχαμε να αντιμετωπίσουμε εξ ολοκλήρου.
Για την επόμενη τετραετία, η συνέχιση των παρεμβάσεων στη λειτουργία του κράτους θα είναι ένας από τους κύριους άξονες της πολιτικής μας. Θα πρέπει να παγιωθεί μία νέα αντίληψη και να βελτιωθούν μηχανισμοί που προωθούν τη στοχοθεσία, την αξιολόγηση, και τη λογοδοσία, εξασφαλίζοντας την συνέχεια και την εμπέδωση θεσμών και διαδικασιών. Θέλουμε ένα κράτος αρωγό του πολίτη, που θα λειτουργήσει ως πυλώνας στήριξης της οικονομικής ανάπτυξης. Ανάπτυξης που θα επιτρέψει καλύτερες αποδοχές, αυξημένη απασχόληση και καλύτερες υπηρεσίες για όλες και για όλους.
Στην εκλογή της 21ης Μαΐου επιλέγουμε διακυβέρνηση για την Ελλάδα που μας αξίζει. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη με αποδεδειγμένο έργο, σαφές όραμα για το μέλλον και για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Καθώς θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καθόλου χρόνος για χάσιμο και πολιτικά αδιέξοδα, επιδιώκουμε και αυτή τη φορά την αυτοδυναμία, ως εθνική αναγκαιότητα και βιώσιμη λύση.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι Βουλευτής Ν.Δ.- Υποψήφια Βουλευτής Α’ Αθηνών

spot_img
spot_img
spot_img