27.8 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΕΝΤΡΙΚΗ2Όλοι μαζί ενωμένοι, σταθερά και τολμηρά
spot_img

Όλοι μαζί ενωμένοι, σταθερά και τολμηρά

-

Με σεμνότητα και αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε όλοι μαζί για να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά και πιο ψηλά, όπως αξίζει

Στις 21 Μαΐου οι πολίτες προσέρχονται στην κάλπη γνωρίζοντας, βλέποντας, κρίνοντας και συγκρίνοντας -και τελικά αξιολογώντας, με την πολύτιμη για την δημοκρατία ψήφο τους- το έργο της Κυβέρνησης με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη την τετραετία 2019-2023, σε σχέση με την τετραετία 2015-2019 του δημοψηφίσματος, της υπερφορολόγησης που τσάκισε την μεσαία τάξη, των κλειστών τραπεζών και της υποτίμησης της αξιοπρέπειας των συνταξιούχων συμπολιτών μας που υποχρεώθηκαν να στέκονται στις ουρές των ATM για να σηκώσουν μέχρι 60 ευρώ.
Εμείς, παρά τις μεγάλες κρίσεις που αντιμετωπίσαμε, παραμείναμε καθ’ όλη την διάρκεια της τετραετίας συνεπείς σε όλες τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις. Ανατάξαμε την εθνική οικονομία και μειώσαμε φόρους και εισφορές για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες.
Μειώσαμε τις εργοδοτικές εισφορές και τους φόρους στη εργασία. Μειώσαμε τους φόρους στην ακίνητη περιουσία και στο εισόδημα, ενώ μηδενίσαμε τους φόρους στην γονική παροχή. Αυτή η Κυβέρνηση δεσμεύθηκε ενώπιον των πολιτών πριν από τέσσερα χρόνια ότι θα θέσει την οικονομία σε μία δυναμική τροχιά ανάπτυξης – και σήμερα, η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ανάπτυξη στην Ευρώπη, επιτυγχάνοντας ρυθμό που άγγιξε το 6% το 2022. Και ανάπτυξη σημαίνει καλύτερα εισοδήματα για όλους, σημαίνει περισσότερες επενδύσεις που φέρνουν πολλές και πιο καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας. Από το 2019 μέχρι σήμερα προσθέσαμε 300.000 θέσεις εργασίας. Μειώσαμε την ανεργία κατά εξίμισι ποσοστιαίες μονάδες, από το επίπεδο του 17,5% που ήταν το 2019.

Μισθοί, συντάξεις

Παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ και τον αυξήσαμε κατά 20%, στα 780 ευρώ. Αυξήσαμε μόνιμα και τις συντάξεις, κατά 7,75%, στηρίζοντας στην πράξη τους απόμαχους της εργασίας και παράλληλα δώσαμε εφάπαξ οικονομική ενίσχυση 200-300 ευρώ σε συνταξιούχους που λόγω προσωπικής διαφοράς ωφελήθηκαν λίγο ή και καθόλου από την αύξηση αυτή, καλύπτοντας έτσι το σύνολο των συνταξιούχων με προσωπική διαφορά και αποδοχές κύριας σύνταξης έως και 1.600 ευρώ το μήνα.
Σε αυτό το πλαίσιο, το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εθνική οικονομία, με καλύτερους μισθούς και εισοδήματα για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Με αυτό το σχέδιο συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για ένα καλύτερο αύριο, στον ενάρετο δρόμο που γεφυρώνει την βιώσιμη ανάπτυξη με την κοινωνική συνοχή. Ώστε, με την ανανέωση της εμπιστοσύνης των πολιτών στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Νέα Δημοκρατία, με σεμνότητα και αυτοπεποίθηση να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι, σταθερά και τολμηρά, για να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά και πιο ψηλά, όπως αξίζει!
Σε προσωπικό επίπεδο, τα τελευταία 4 χρόνια μέσα από τις θέσεις ευθύνης που μου εμπιστεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτή του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικού Εκπροσώπου και αυτή Αν. Υπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για τα θέματα Αυτοδιοίκησης, είδα με τα μάτια μου τις δυνατότητες και προοπτικές που έχει η Ανατολική Αττική, ο τόπος που ζω και αγαπώ.
Κέντρο επιχειρηματικής καινοτομίας, έρευνας και εκπαίδευσης, προορισμός σημαντικών επενδύσεων από διεθνείς και εθνικούς κολοσσούς, πρωταγωνιστικός κόμβος για την τουριστική ανάπτυξη όλης της χώρας, με πλούσιο πρωτογενή και βιοτεχνικό-βιομηχανικό τομέα, αλλά και με μοναδικό περιβαλλοντικό και πολιτιστικό πλούτο, η Ανατολική Αττική, μπορεί και πρέπει να έχει ένα ξεκάθαρο και μακρόπνοο όραμα με ξεκάθαρα οφέλη και ουσιαστικές προοπτικές για τους κατοίκους της.
Στόχος μου αποτελεί να εργαστώ μαζί σας ώστε να κάνουμε την Ανατολική Αττική αιχμή του δόρατος για το αύριο που όλοι θέλουμε, τόσο για εμάς, όσο και για τα παιδιά μας, ώστε όλοι ανεξαιρέτως να στεκόμαστε αυτοδύναμοι μπροστά στο πιο φωτεινό μέλλον που θέλουμε.
Σας καλώ λοιπόν να με εμπιστευτείτε! Δώστε μου τη δύναμη να σας εκπροσωπήσω επάξια στη Βουλή!
Μαζί πριν τις εκλογές, αλλά, κυρίως, μαζί μετά τις εκλογές!
Μαζί προχωράμε, σταθερά, τολμηρά, μόνο μπροστά!

Στέλιος Πέτσας

Ο Στέλιος Πέτσας είναι ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, υποψήφιος βουλευτής στην Ανατολική Αττική

spot_img
spot_img
spot_img