30.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΘΡΑΟ Τσίπρας έφυγε ο θίασος συνεχίζει τις καλοκαιρινές παραστάσεις
spot_img

Ο Τσίπρας έφυγε ο θίασος συνεχίζει τις καλοκαιρινές παραστάσεις

-

«Οι γιατροί» πάντως δεν συνέστησαν συνέδριο. Ευθανασία προτείνουν και ότι μείνει στη φορμόλη ελπίζοντας «στη μερική νεκρανάσταση»

 

Του Λεωνίδα Κούη

Συνήθως όταν φας ένα τεράστιο αγκωνάρι στο κεφάλι σου συμβαίνουν τρία πράγματα.
Εν πρώτοις κοιτάς αν είσαι ακόμα ζωντανός, και εάν ναι τι πρέπει να κάνεις για να παραμείνεις.
Εν δεύτεροις αναρρώνεις ακλουθώντας κατά γράμμα τις εντολές του γιατρού.
Εν τρίτοις δεν ακολουθείς ΠΟΤΕ την ίδια διαδρομή που «βρέχει αγκωνάρια”»και τα τρως στο κεφάλι.
Το ΣΥΡΙΖΟμαγαζο που «η κακιά μας τύχη» έχρισε ως μείζονα αντιπολίτευση σε αυτόν τον τόπο παραβίασε επιμελώς και τις τρεις αυτές αρχές επιβίωσης.
Τελικώς αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι είναι σχιζοφρενείς με καλπάζουσες αυτοκτονικές τάσεις και διαγωνίζονται μεταξύ τους ποιος έχει την πιο trendy ιδέα για «να τερματίσουν» γρηγορότερα στο τάφο.
Ο Τσίπρας επέλεξε την «αξιοπρεπή φυγή», αποκαλούμενη ηρωική έξοδο, ή στην political correct ορολογία «παραίτηση»,
αφήνοντας τη χώρα χωρίς αντιπολίτευση και τους υπόλοιπους συντρόφους σε παρατεταμένο «vertigo»
Βεβαίως αυτό το «ηρωικό άλμα» έπρεπε να είχε γίνει τουλάχιστον έναν χρόνο πριν για να έχει αξία. Τώρα έχει μόνον συναισθηματική αξία.

Τι αγνοούσε ο Αλέξης

Αγνοούσες Αλέξη όλο αυτό το διάστημα ότι το παρδαλό περίπτερο που «συνδιοικούσες», ότι δεν υπήρχε καμία περίπτωση να γίνει κόμμα;
Δεν γνώριζες Αλέξη ότι «δούλευες ψιλό γαζί» ενάμιση σχεδόν εκατομμύριο ψηφοφόρους εμφανίζοντας «την παράγκα» ως κόμμα εξουσίας;
Τώρα η γιατρειά θα έρθει με το συνέδριο;
Θα συνεδριάζουν «τα όργανα» να αναλύσουν τα αίτια της ήττας;
Ο νέος αρχηγός θα προέλθει από παρθενογένεση;
Σύντροφοι γιατί «δεν συνεδριάζατε» πριν την καταστροφή;
Σύντροφοι με απόλυτη συνείδηση και «ελαφρά τη καρδία» επιχειρήσετε να εξαπατήσετε τον ελληνικό λαό και «χαστουκίσατε» τη δημοκρατία.
«Συντρόφια» στη κατάσταση που είστε αντί για συνέδριο σοφότερο είναι να κάνετε σύναξη παλιών συμμαθητών και αυτό με αμφίβολες συμμετοχές. Ας ρίξουμε μια ματιά στους εν δυνάμει συμμετέχοντες.
Ο ΕυκλείδηςΤσακαλώτος και η Ομπρέλα του που δεν έχουν αποφασίσει ακόμη το τι ακριβώς θέλουν.
Η Έφη Αχτσιογλου που είναι γεμάτη διλήμματα. Οι αστικές καταβολές της «ενοχλούνται» από τα τελευταία αριστερόστροφα ιδεολογικά ψήγματα του «καταστήματος».
Συγχρόνως η αρχηγία της κλείνει το μάτι και η καλλίπυγος Έφη πρέπει τώρα να ισορροπήσει πάνω στις ψηλοτάκουνες γόβες της μεταξύ του εφικτού, του ωφέλιμου και του πρέποντος.
Δύσκολη άσκηση και τα στραβοπατήματα εδώ οδηγούν σε ανίατη πολιτική αναπηρία.
Τον κύκλο των «χαμένων ποιητών» συμπληρώνουν οι οπαδοί- λάτρεις του Νικόλαου Φίλη. Όντα χρήζοντας προσεκτικής διατήρησης, κειμηλιακής αξίας, τα οποία με κρυωνικές μεθόδους είχαν κατορθώσει να παγώσουν το χρόνο και τώρα ως ιστορικά εκθέματα πλέον μας θυμίζουν τις εποχές του «Ψυχρού Πολέμου».

Η νέα φυλή

Την «συνοχή» και το ευοίωνο μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται και μια νέα φυλή στελεχών οι όποιοι μπορούν να χαρακτηριστούν και ως «ανέντακτοι αστοί-επαναστάτες».
Ευάγγελος Αποστολάκης, Έλενα Ακρίτα, Πόπη Τσαπανίδου, Ραλλία Χρηστίδου, Ράνια Θρασκιά, Ράνια Σβίγκου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νάσος Ηλιόπουλος, Ρένα Δούρου, Γαβριήλ Σακελλαρίδης συνοδευόμενοι από ικανό αριθμό «λιμών στελεχιών».
Αυτοί κινούνται σε ένα ευρύτατο ιδεολογικό φάσμα που καλύπτει την «elegand αριστερά» έως το “νεοσοσιαλιστικό κέντρο». Κοινώς τα χαρισματικά αυτά παιδιά μπορούν «χωρίς μπρατσάκια» να κάνουν τον διάπλου Ειρηνικού-Ατλαντικού αρκεί το έπαθλο να μην είναι εντελώς ευτελές……!!!
Σκοπίμως άφησα τελευταίους τους χαροκαμένους ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚΟΥΣ.
Τους προβεβλημένους Γιάννη Ραγκούση, Χρήστο Σπίρτζη, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Στέφανο Τζουμάκα, και βεβαίως έναν σεβαστό αριθμό «ανωνύμων» παλαιοπασόκων όπου ως «επαγγελματίες κονσοματρίς» της πολιτικής εντάχτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ για να βγάλουν μεροκάματο.
Αυτοί οι δυστυχείς είναι και οι πλέον αξιολύπητοι.
Ζουν το πρόσφατο μαρτύριο των εξερευνητών του «Τιτανικού». Εγκλωβιστήκαν στο βαθυσκάφος του Αλέξη.
Βλέπουν τα νερά να τους έχουν σκεπάσει έως τα αυτιά και η λύτρωση αργεί. Εύχονται να ποντίσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται και να τελειώνει αυτό το μαρτύριο.

Βασανίζονται

Με αυτές τις συνθήκες ο ΣΥΡΙΖΑ «πάει να αναρρώσει»
«Οι γιατροί» πάντως δεν συνέστησαν συνέδριο. Ευθανασία προτείνουν και ότι μείνει στη φορμόλη ελπίζοντας «στη μερική νεκρανάσταση».
Πάντως έως να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις ένας-ένας «χάνει λάδια» αρχής γενομένης από τους δυο βουλευτές Επικρατείας. Ο ναύαρχος Αποστολάκης έπλεξε το εγκώμιο της νέας κυβέρνησης χαρακτηρίζοντας τη «ως εξαιρετική».
Η Έλενα Ακρίτα αρθρώνει βαρυσήμαντο πολιτικό λόγο «τσουτσουριάζοντας» το κοινό, αλλά δεν γνωρίζει για ποιο πράγμα ακριβώς μιλάει……
Η «ατυχήσασα» Πόπη Τσαπανίδου «παραμιλάει» και πάμε λέγοντας…
Πρόεδρε Κυριάκο επειδή είσαι μεγάλη καρδιά και χωρίς να πάρουν τα μυαλά σου αέρα, μήπως πρέπει η διεύρυνση να κινηθεί και προς αριστερά;
Πονάκι η ψυχή μου να τους βλέπω να βασανίζονται έτσι.

spot_img
spot_img
spot_img