28.8 C
Athens
Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΟ αεικίνητος Βασίλης Σπανάκης
spot_img

Ο αεικίνητος Βασίλης Σπανάκης

-

  • Ο βουλευτή του Νότιου Τομέα της Νέας Δημοκρατίας είναι από τους πιο δραστήριους στο ελληνικό κοινοβούλιο κερδίζοντας πρώτα από όλα τα εύσημα των πολιτών

 

 

Οι φίλοι του τον αποκαλούν αεικίνητο. Και μάλλον δεν έχουν άδικο, καθώς από το 2019, όταν εξελέγη βουλευτής Νοτίου Τομέα της Β’ Αθήνας με τη Νέα Δημοκρατία, στην κυριολεξία δεν κάθεται ήσυχος. Έχει έντονη παρουσία στην Βουλή, μετέχοντας σε όλες τις μεγάλες κοινοβουλευτικές μάχες, ενώ ειδικά σε νομοσχέδια με οικονομικό αποτύπωμα πάντα μετέχει στις συζητήσεις λαμβάνοντας τον λόγο και επιχειρηματολογεί.

Ενόψει του νέου σχολικού έτους ο Βασίλης Σπανάκης κατέθεσε μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση στον Άδωνη Γεωργιάδη για τα σχολικά είδη, προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές και να μην επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Ο κ. Σπανάκης, λοιπόν, πρότεινε τη δημιουργία παρατηρητηρίου τιμών για τη σχολική τσάντα και τα σχολικά είδη για την πληρέστερη ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων.

Όπως ανέφερε ο ίδιος «στην επιστολή μου τονίζω ότι ένα σημαντικό μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού διατίθεται κάθε χρόνο για την αγορά της σχολικής τσάντας και των σχολικών ειδών, με τη μέση δαπάνη για τον μήνα Σεπτέμβριο να υπολογίζεται περίπου στο 20% του βασικού μισθού. Η δημιουργία ενός νέου Παρατηρητήριου Τιμών για τους 50 πιο βασικούς κωδικούς, θα συμβάλει σημαντικά στην πληρέστερη ενημέρωση των καταναλωτών, των γονέων και των κηδεμόνων, για τους 1.345.000 μαθητές όλων των βαθμίδων της χώρα μας στα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία».

Ο Βασίλης Σπανάκης μπορεί να είναι από τους «πρωτάρηδες» στην Βουλή, καθώς εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές του Ιουλίου του 2019, όμως η πολιτική του δράση και η συμμετοχή του στα κοινά είναι από την εποχή που ήταν μαθητής.Υπήρξε ενεργό στέλεχος των Μ.Α.ΚΙ., Δ.Α.Π. ΑΣΟΕΕ, ΔΑΚΕ και ΔΗ.ΚΙ.Ο. Στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 και του 2010 ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Μοσχάτου και Μοσχάτου-Ταύρου, αντίστοιχα. Έχει εκλεγεί τρεις φορές στη Συνέλευση των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ήταν εκλεγμένος Πρόεδρος των Εφοριακών Αττικής & Κυκλάδων. Με την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη ως Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ορίστηκε Γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος, διετέλεσε δε και Γραμματέας των Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων (Ε.Κ.Ο.) της Νέας Δημοκρατίας.

Η βουλευτική δραστηριότητα

Ως βουλευτής του Νοτίου Τομέα ο κ. Σπανάκης είναι αυτό που λέμε δίπλα στον πολίτη και είναι σε συνεχή επαφή, τόσο με τους τοπικούς άρχοντες της εκλογικής του περιφέρειας, όσο και με τους απλούς πολίτες. Και όταν χρειαστεί παρεμβαίνει.

Όπως έκανε και για το έργο πνοής την Αστική Σήραγγα Ηλιούπολης. Στην τοποθέτησή του ο κ. Σππανάκης τόνισε την αναγκαιότητα έναρξης του έργου διότι «δεν αφορά μόνο τις περιοχές του Νότιου Τομέα, αλλά ολόκληρη την Αττική» και το οποίο συνδέεται με την αναγκαία αναβάθμιση της Λ. Βουλιαγμένης. Μάλιστα ο κ. Σπανάκης εξέφρασε την άποψη ότι «με τη Σήραγγα Ηλιούπολης και την αναβάθμιση της Λ. Βουλιαγμένης θα βελτιωθεί η καθημερινότητα των πολιτών και θα μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα». Επίσης υποστήριξε πως χωρίς την Αστική Σήραγγα δεν θα αποδώσει τους καρπούς που αναμένουν όλοι από την επένδυση στο Ελληνικό.

Η ηχορύπανση

Επίσης ο κ. Σπανάκης άνοιξε ένα θέμα που απασχολεί χιλιάδες κατοίκους και αφορά την ηχορύπανση σε Παλαιό Φάληρο και  Καλλιθέα. Δύο μεγάλους δήμους, οι οποίοι είναι επιβαρυμένοι, καθώς από τα όρια τους διέρχονται πολύ μεγάλοι λεωφόροι με χιλιάδες αυτοκίνητα να περνούν σε καθημερινή βάση. Έτσι, λοιπόν, ο κ. Σπανάκης κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, αλλά και τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη ζητώντας να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό της ηχορύπανσης στο παραλιακό μέτωπο του Παλαιού Φαλήρου και της Καλλιθέας.

Στην ερώτηση τόνισε ότι έχουν δημιουργηθεί σοβαρά ζητήματα από την ηχορύπανση που προκαλείται από συναυλίες που πραγματοποιούνται σε ακατάλληλο χώρο στην Πλατεία Νερού (παραλία Καλλιθέας). Επισήμανε ότι η ΕΤΑΔ που διαχειρίζεται την Πλατεία Νερού και το Γήπεδο του ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ (Παλαιό Φάληρο), παραχωρεί τους εν λόγω χώρους για τη διεξαγωγή υπαίθριων μουσικών συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων χωρίς σχεδιασμό και χωρίς την συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αφενός μεν να υπάρχει τεράστια ηχορύπανση, αλλά και επιβάρυνση από τις μετακινήσεις. Και αυτό καθώς στους συγκεκριμένους συναυλιακούς χώρους μετακινούνται νέοι από όλη την Αθήνα.

Το πρόβλημα διογκώνεται, καθώς λόγω καλοκαιριού έχουν αυξηθεί οι επισκέψεις πολιτών στο παραλιακό μέτωπο ως βόλτα και αναψυχή.

Με τους κληρικούς

Τέλος μία από τις δραστηριότητες του Βασίλη Σπανάκη στην κοινοβουλευτική του δραστηριότητα ήταν ότι ως εικεφαλής αντιπροσωπείας βουλευτών υποδέχθηκαν αντιπροσωπεία του Δ.Σ. του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος,

Ο Σύνδεσμος εκπροσωπεί πάνω από 8.500 κληρικούς σε όλη τη χώρα. Στο πλαίσιο του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που ψηφίστηκε, λύθηκε μια εκκρεμότητα 77 ετών που αφορά τις οργανικές θέσεις 3.500 κληρικών και άλλα θέματα της Εκκλησίας.

Και φυσικά θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ.  Σπανάκης μετείχε σε όλες τις θρησκευτικές εκδηλώσεις στο Νότιο  Τομέα όπου εκλέγεται.

 

spot_img
spot_img
spot_img