21.5 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠΟΛΙΤΙΚΗΝΔ: Η μοναδική αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση
spot_img

ΝΔ: Η μοναδική αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση

-

• Η αντιπολίτευση αναδεικνύεται μικρότερη των περιστάσεων, που εκμεταλλεύεται των ανθρώπινο πόνο, όπως αυτόν που μας κατακλύζει όλους σκεπτόμενοι τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών

Του Νότη Μηταράκη*
Σε μερικές εβδομάδες από τώρα, η χώρα μας οδηγείται ξανά στις κάλπες όπου καλούμαστε να απαντήσουμε στο πώς θέλουμε να εκπροσωπούμαστε στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και ποιες πολιτικές θέλουμε να εφαρμοστούν για το καλό της κοινής αγοράς αλλά και για την Πατρίδα μας.
Όμως, η ευρωκάλπη είναι κάτι παραπάνω από μία συμμετοχή στην ευρωπαϊκή οικογένεια, αφού, όπως έχει ξεκαθαρίσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν πολιτικό πρόσημο και στέλνουν σαφές μήνυμα για τους πολιτικούς συσχετισμούς. Σε αυτή τη «μάχη» η Νέα Δημοκρατία προσέρχεται με πεπραγμένα, ενώ η αντιπολίτευση με πόλωση και τοξικότητα.
Η παράταξή μας, η οποία φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια, βήμα-βήμα εφαρμόζει το πρόγραμμα για το οποίο ψηφίστηκε από τους πολίτες, ενώ αποδεικνύει καθημερινά πως είναι η μόνη κυβερνητική πρόταση με λύσεις για τα έκτακτα και καθημερινά ζητήματα των πολιτών. «Τα λύσατε όλα;» θα με ρωτούσε εύλογα ένας πολίτης. Η απάντηση είναι ξεκάθαρα «όχι» και μία βόλτα στο σούπερ μάρκετ αρκεί. Ωστόσο το γεγονός πως από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν η ενεργειακή και εν συνεχεία η πληθωριστική κρίση που έφεραν αύξηση των τιμών, η Κυβέρνηση δεν έχει σταματήσει να παρεμβαίνει στην αγορά με προτάσεις και σχήματα που στόχο έχουν να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές.
Η μοναδική πολιτική δύναμη
Σε αυτό το δυναμικό φαινόμενο, ωστόσο, η Κυβέρνηση της Ν.Δ., μακριά από προεκλογικές υποσχέσεις και λαϊκισμούς, είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που κατάφερε να αντιστρέψει και μάλιστα με ισχυρή δυναμική, την καθοδική πορεία των μισθών στην χώρα.
Μέσα σε εννέα μήνες έχουν ήδη γίνει πάρα πολλά πράγματα. Έχουμε υλοποιήσει σχεδόν το μισό του οικονομικού μας προγράμματος, έχουμε δώσει αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.
Παραλάβαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ το 2019 και πλέον βρίσκεται στα 830 ευρώ και δεσμευόμαστε για πλήρη υλοποίηση του στόχου για 950 ευρώ και των 1.500 ευρώ για μέσο μισθό, στο τέλος της τετραετίας.
Οι συντάξεις εξακολουθούν να αυξάνονται. Το μέρισμα της ανάπτυξης να μοιράζεται με δίκαιο τρόπο σε όσους το έχουν ανάγκη. Σημαντικές μεταρρυθμίσεις γίνονται στην παιδεία, στην υγεία, στη Δικαιοσύνη. Μόλις κατατέθηκε ο νέος Δικαστικός Χάρτης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το κρίσιμο ζήτημα της επιτάχυνσης της δικαιοσύνης και να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ανθρώπινο δυναμικό το οποίο έχουμε στη Δικαιοσύνη.
Κατώτερη η αντιπολίτευση
Απέναντι σε αυτά, όμως, δυστυχώς, η αντιπολίτευση αναδεικνύεται μικρότερη των περιστάσεων, αφού ενώ η χώρα μας, έχει ισχυροποιηθεί σε κάθε επίπεδο, αμυντικό, διπλωματικό, οικονομικό, τα κόμματα που την απαρτίζουν, κομίζουν μονάχα σεξισμό, πόλωση και διχόνοια. Εκμεταλλεύονται των ανθρώπινο πόνο, όπως αυτόν που μας κατακλύζει όλους σκεπτόμενοι τα θύματα της τραγωδίας των Τεμπών.
Απέναντι σε αυτή την πρακτική, όμως, ευτυχώς για τον τόπο, καθίσταται σαφές από πλειάδα δημοσκοπήσεων, πως οι Έλληνες αναγνωρίζουν πως η διακυβέρνηση της χώρας δεν μπορεί να γίνει με συνθήματα αλλά με σχέδιο, γνώστες του αντικειμένου και σκληρή δουλειά.
Η Κυβέρνηση οφείλει και θα συνεχίσει σε αυτόν τον δρόμο, να ισχυροποιεί την Ελλάδα, θωρακίζει τα σύνορα προστατεύοντας και την Ευρώπη, να ισχυροποιείται διπλωματικά και να αναπτύσσεται οικονομικά, καθώς αυτός είναι ο μόνος δρόμος για είμαστε όλοι εμείς υπερήφανοι που είμαστε Έλληνες και με την ίδια υπερηφάνεια να κληροδοτήσουμε μία ισχυρή Ελλάδα στα παιδιά και τα εγγόνια μας.

• Ο Νότης Μηταράκης είναι Βουλευτής Χίου της Νέας Δημοκρατίας

spot_img
spot_img
spot_img