16.2 C
Athens
Σάββατο, 2 Νοεμβρίου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΞΕΙΣΜπαρμπούνια αρωματισμένα με μπαχαρικά
spot_img

Μπαρμπούνια αρωματισμένα με μπαχαρικά

-

Υλικά
• 8 μπαρμπούνια
• 1 Ζωμός Λαχανικών
• 200 ml ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
• 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
• 50 ml χυμός πορτοκάλι, φρέσκος ή συσκευασμένος
• 1 πρέζα σαφράν
• 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
• 3 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 κ.γ. κύμινο σε σκόνη
• 1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν

Εκτέλεση
Μαρινάρουμε τα μπαρμπούνια για 30΄ με 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το σαφράν, το πιπέρι και το θυμάρι.
Ρίχνουμε σε καυτό τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και το κύμινο για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και βράζουμε το μείγμα για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε κατόπιν τον χυμό τομάτας και αφήνουμε για 1΄-2΄ακόμη.
Προσθέτουμε στο σκεύος τη μερίδα του ζωμού Λαχανικών και τα μαριναρισμένα μπαρμπούνια, τοποθετώντας τα προσεκτικά στη σάλτσα και μειώνοντας λίγο ακόμα τη φωτιά, ώστε να σιγοβράσουν. Αφήνουμε για 3΄-5΄ και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.

spot_img
spot_img