24 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΕΝΤΡΙΚΗ2Με αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά την τετραετία 2023-2027
spot_img

Με αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά την τετραετία 2023-2027

-

Ας προσέλθουμε όλοι και όλες οι συμπολίτες και οι συμπολίτισσές μας με δημοκρατική ωριμότητα, με ελπίδα ότι το αύριο θα είναι καλύτερο, με ισχυρή την πεποίθηση ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας

Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των εθνικών εκλογών στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς, Κυριακή 21 Μαΐου 2023.
(ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)

Του Γιάννη Καλλιάνου*

Τις ώρες που γράφεται αυτό το κείμενο βρισκόμαστε στο μεσοδιάστημα δύο εξαιρετικά σημαντικών για την πορεία της χώρας μας εκλογικών αναμετρήσεων. Αυτής που διενεργήθηκε στις 21 Μαΐου 2023 και αυτής που θα διενεργηθεί στις 25 Ιουνίου 2023. Στις 21 Μαΐου ο λαός μας μίλησε και μάλιστα πολύ ηχηρά.
Έκλεισε τα αυτιά του στις Σειρήνες της καταστροφολογίας, δεν πίστεψε σε θολές υποσχέσεις άλλων πολιτικών κομμάτων, αντιλήφθηκε τις διφορούμενες και αντικρουόμενες πολιτικές τους θέσεις, συνειδητοποίησε την απουσία προγραμμάτων τους και με τη σοφία του δεν επέτρεψε να βρεθεί η χώρα για δεύτερη φορά σε οκτώ χρόνια ένα βήμα πριν την άβυσσο.
Βροντοφώναξε με την ψήφο του –σε μια ημέρα γιορτής για τη Δημοκρατία που γεννήθηκε εδώ πριν χιλιάδες χρόνια– την ελπίδα του για ένα καλύτερο αύριο.
Επιδοκίμασε με συντριπτικό ποσοστό την πρόταση διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιβραβεύοντας ταυτόχρονα τα επιτεύγματα μιας κυβέρνησης και ενός πολιτικού ηγέτη που είχαν να αντιπαλέψουν με δύο ετών πανδημία και ενός έτους πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος, μιας κυβέρνησης και ενός πολιτικού ηγέτη που οδήγησαν μέσα σε τέσσερα χρόνια τη χώρα από την απαξίωση στην ανάπτυξη με σεβασμό, μέριμνα και ευαισθησία για την κοινωνία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός συνεπής, αξιόπιστος, ειλικρινής, συναινετικός, ενωτικός. Είναι ένας πολιτικός με αξιακό του υπόβαθρο την ανάπτυξη της χώρας με φροντίδα και προς την κοινωνία. Και επίσης είναι ένας πρωθυπουργός ηγετικός, εργατικός, οραματιστής, ρεαλιστής, παραγωγικός.
Είναι ο ηγέτης της παραγωγικότερης κυβέρνησης της μεταπολίτευσης, με έργο της 430 ψηφισμένα νομοσχέδια. Οι συμπολίτες μας διαπίστωσαν το σημαντικό έργο που έγινε από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτά τα τέσσερα χρόνια, το εκτίμησαν και αυτό αποτυπώθηκε στην κάλπη. Για όλους και όλες εμάς που αγωνιζόμαστε μέσα από τις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας για ένα καλύτερο μέλλον του τόπου μας, το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν μια μεγάλη πολιτική αλλά και ηθική νίκη.
Άλλες εκλογές
Και τώρα; Τώρα βρισκόμαστε πάλι μπροστά σε μια εκλογική αναμέτρηση που δεν συνδέεται με τις προηγούμενες εκλογές του Μαΐου, αλλά είναι ένα νέο πολιτικό γεγονός. Οι κάλπες έχουν αδειάσει και ο λαός μας πρέπει να προσέλθει για να εκφράσει τη γνώμη του με το πιο ισχυρό μέσον που διαθέτει, την ψήφο του. Αξίζει βεβαίως να σημειωθεί ότι αν το εκλογικό σύστημα στις εκλογές του Μαΐου ήταν η ενισχυμένη αναλογική –όπως ίσχυσε επί πολλές εκλογικές αναμετρήσεις– σήμερα η χώρα μας ήδη θα είχε μια κοινοβουλευτικά ισχυρή, δημοκρατικά εκλεγμένη, αυτοδύναμη κυβέρνηση που άμεσα θα ξεκινούσε να εφαρμόζει το κυβερνητικό πρόγραμμά της.
Κυβερνητικό πρόγραμμα που έγκαιρα– όπως εξάλλου και το 2019 κάναμε– ανακοινώσαμε και ο λαός μας ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία. Κυβερνητικό πρόγραμμα που διαμορφώνει ευνοϊκές συνθήκες για ένα καλύτερο αύριο για εμάς, τις οικογένειές μας, την κοινωνία μας, την Ελλάδα.
Στις εκλογές που θα γίνουν στις 25 Ιουνίου το στοίχημα για την πρόοδο του τόπου μας είναι πολύ σημαντικό. Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξίζουν να έχουν μια δεύτερη αυτοδύναμη τετραετία. Το ποσοστό με το οποίο ο κυρίαρχος λαός τίμησε στις 21 Μαΐου τη Νέα Δημοκρατία θα έδινε αυτοδύναμη κυβέρνηση. Ας προσέλθουμε όλοι και όλες οι συμπολίτες και οι συμπολίτισσές μας με δημοκρατική ωριμότητα, με ελπίδα ότι το αύριο θα είναι καλύτερο, με ισχυρή την πεποίθηση ότι η χώρα βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας και ας επισφραγίσουμε ότι η πατρίδα μας δεν θα γυρίσει πίσω αλλά θα προχωρήσει με αυτοδύναμη τη Νέα Δημοκρατία Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά την τετραετία 2023-2027

Ο Γιάννης Καλλιάνος είναι βουλευτής Ν.Δ. Νοτίου Τομέα

spot_img
spot_img
spot_img