20.6 C
Athens
Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΕΝΤΡΙΚΗ«Ξεκίνησε η αντίστροφη πορεία για την ακρίβεια»
spot_img

«Ξεκίνησε η αντίστροφη πορεία για την ακρίβεια»

-

Συνέντευξη του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΔΗ στην εφημερίδα «60+»

Πρωταγωνιστεί η Ελλάδα σε Ανάπτυξη και επενδύσεις και με κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα συνεχιστεί η άνοδος
ΜΟΤΟ
«Η παρουσία του Βαρουφάκη λειτουργεί ως σκιάχτρο για τους επενδυτές»

Της Μαρίας Καραουλάνη

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποδεικνύεται – με την ψυχρή γλώσσα των αριθμών και των στατιστικών στοιχείων- ως η πλέον αποτελεσματική ως προς την προσέλκυση επενδύσεων και την εν γένει βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος Κυβέρνηση της μεταπολίτευσης». Αυτά μεταξύ άλλων τονίζει στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «60+» ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.
Ο Υπουργός που είναι εκ νέου υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα σε όλες του τις προεκλογικές ομιλίες αναδεικνύει το έργο που έχει παραχθεί σε αυτά τα τέσσερα χρόνια και στον τομέα των επενδύσεων και στην ανάπτυξη, αλλά και στην σκληρή μάχη που έχει δοθεί και συνεχίζεται για να αντιμετωπιστεί πληθωρισμός και η ακρίβεια. Επίσης στη συνέντευξη του ο κ. Γεωργιάδης επισημαίνει ότι ήδη έχουν ξεκινήσει οι μειώσεις στις τιμές που δίνουν στους τιμοκαταλόγους τους οι βιομηχανίες τροφίμων, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι ο ανταγωνισμός θα οδηγήσει σε αποκλιμάκωση των τιμών. «Η αντίστροφη πορεία κατά της ακρίβειας ξεκίνησε, όπως σας είχαμε υποσχεθεί», τονίζει χαρακτηριστικά σε διαδικτυακό του μήνυμα ο κ. Γεωργιάδης.
Αναλυτικά η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη είναι η ακόλουθη:
-Υπουργέ, τελειώνοντας τη θητεία σας ως υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων, ποια θεωρείτε ότι είναι τα πιο αξιοσήμαντα έργα του υπουργείου σας;
«Παραλάβαμε τρία ναυπηγεία κλειστά, παραδίδουμε τρία ναυπηγεία ανοιχτά. Παραλάβαμε το Ελληνικό κολλημένο, παραδίδουμε το Ελληνικό υπό κατασκευή. Παραλάβαμε την απορρόφηση του ΕΣΠΑ στη 19η θέση, παραδίδουμε την Ελλάδα στην1η θέση. Νομίζω ότι αυτά τα τρία δείχνουν ακριβώς τι έχουμε πετύχει σε αυτό το Υπουργείο».
-Τα Καλάθια του Νοικοκυριού, του Πάσχα κλπ δέχτηκαν πολλές αρνητικές κριτικές από την αντιπολίτευση. Τελικά πέτυχαν ή όχι;
«Τι σημασία έχει τι λέει η αντιπολίτευση; Σημασία έχει ότι με τα εργαλεία αυτά καταφέραμε να ελέγξουμε τον πληθωρισμό στην Ελλάδα πολύ καλύτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το σημαντικότερο απ’ όλα για εμένα είναι ότι οι ίδιοι οι καταναλωτές τα αγκάλιασαν. Και το «Καλάθι του Αη Βασίλη» και το «Καλάθι του Πάσχα» εμπορικά έσκισαν στα καταστήματα παιχνιδιών, για αυτό και η ίδια η αγορά παιχνιδιών, που αρχικά ήταν σκεπτική, πλέον είναι ένθερμη οπαδός να συνεχίσουμε αυτή μας την πρωτοβουλία. Και στα supermarket, έξι στους δέκα καταναλωτές αγοράζουν πράγματα από το «Καλάθι του Νοικοκυριού». Άρα, το «Καλάθι του Νοικοκυριού» παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης».
Αντίστροφη πορεία
-Όμως στην χώρα μας ό,τι αγοράζουμε έχει εκτοξευθεί και οι αυξήσεις συνεχίζονται! Γαλακτοκομικά, κρέας, χαρτικά σημείωσαν αύξηση 20% τον τελευταίο χρόνο! Η μέγγενη στα νοικοκυριά είναι αφόρητη.
«Ο πληθωρισμός είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και ο πληθωρισμός στα τρόφιμα ακόμα ισχυρότερος. Είμαστε στην 5η χαμηλότερη θέση σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στα γαλακτοκομικά έχει αρχίσει η αντίστροφη πορεία. Παραδείγματος χάρη, η βιομηχανία Όλυμπος έχει παρουσιάσει νέο τιμοκατάλογο με μειωμένες τιμές από 7% έως 17%, αλλά και οι υπόλοιπες βιομηχανίες πλέον κάνουν το ίδιο. Όλοι πλέον γνωρίζουν ότι στο καλάθι υπάρχουν πολύ καλές τιμές στα γαλακτοκομικά και όχι μόνο».
-Τελικά υπήρξε Ανάπτυξη κατά τη θητεία σας ως υπουργός; Ήρθαν μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες στη χώρα;
«Να υποθέσω ότι η ερώτηση σας είναι ρητορική. Η ανάπτυξη έχει πάει εξαιρετικά καλά και δεν το λέμε εμείς. Τα αποτελέσματα, όπως συνηθίζω να λέω, είναι απολύτως μετρήσιμα. Παραλάβαμε την Ελλάδα στην προτελευταία θέση επί ΣΥΡΙΖΑ και πλέον είμαστε σταθερά μέσα στους τρεις πρώτους σε ανάπτυξη σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχουμε ρεκόρ άμεσων ξένων επενδύσεων επί δύο συνεχόμενα χρόνια, ρεκόρ επενδύσεων πέρσι και πρόπερσι. Για να καταλάβετε, στα 3,5 χρόνια Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2022 έχουμε περισσότερες επενδύσεις από ό,τι στα πέντε χρόνια ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή είναι η αναλογική διαφορά. Και αυτή είναι η αλήθεια, είτε αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι».
-Γιατί λέτε στις ομιλίες σας πως αν βγει ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο «Γιάνης με ένα Ν» κινδυνεύουμε να αποχωρήσουν;
«Είναι τελείως βέβαιον ότι αν οι επενδυτές συναντήσουν ξανά ως Υπουργό τον Γιάνη με ένα «ν», θα φύγουν αμέσως. Η φήμη που έχει στον επενδυτικό κόσμο στο εξωτερικό είναι τραγική. Θυμάστε τα σκιάχτρα που έβαζαν στα χωράφια για να φεύγουν τα πουλιά; Το σκιάχτρο για τους επενδυτές είναι ο Βαρουφάκης».
Το εξώδικο στον Τσίπρα
-Θεωρείτε ότι στην τρέχουσα προεκλογική περίοδο έχουν ακουστεί πολλές και άθλιες ανακρίβειες; Εσείς μάλιστα στείλατε και εξώδικο στον Αλέξη Τσίπρα γιατί όπως είπατε σε σειρά τηλεοπτικών του συνεντεύξεων ισχυρίστηκε ψευδώς ότι δώσατε απευθείας αναθέσεις σε ιδιωτική επιχείρηση, την οποία είχατε επισκεφθεί στο πλαίσιο της προεκλογικής σας εκστρατείας στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.
«Είναι τελείως βέβαιον ότι ο κύριος Τσίπρας είπε ψέματα σε ό,τι με αφορά ως προς το ότι είχα δώσει απευθείας αναθέσεις στη συγκεκριμένη εταιρεία. Πρώτα από όλα γιατί γενικά δεν έχω δώσει σε καμία εταιρεία απευθείας αναθέσεις, αλλά και ειδικά για τη συγκεκριμένη απολύτως καμία. Την εταιρεία δεν τη γνώριζα. Τον CEO της εταιρείας τον γνώρισα τη μέρα που πήγα. Είχα λάβει απλώς πρόσκληση να πάω να μιλήσω στους εργαζόμενους της εταιρείας και πήγα, όπως πηγαίνω κάθε μέρα σε πάρα πολλές. Ο κύριος Τσίπρας με αδίκησε και πολιτικά γιατί στην απαράδεκτη αυτή δήλωση του ιδιοκτήτη της εταιρείας, είδε ότι εγώ παρενέβη σε πρώτο χρόνο και το σταμάτησα. Εγώ ο ίδιος εξήγησα στους εργαζόμενους ότι αυτό δεν ισχύει στην Ελλάδα και δόξα τω Θεώ, στη χώρα μας μπορεί ο κάθε εργαζόμενος να έχει όποια πολιτική προτίμηση θέλει χωρίς να έχει την παραμικρή επίπτωση στη δουλειά του. Ο κύριος Τσίπρας όχι μόνο δεν ανέδειξε την πολιτική μου θέση ενάντια σε αυτή την άποψη, αλλά πήγε να με λασπώσει λέγοντας ότι δήθεν έχω προνομιακή σχέση με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας λόγω απευθείας αναθέσεως, κάτι που επαναλαμβάνω δεν το έχω πράξει ποτέ. Για το λόγο αυτό θα του καταθέσωαγωγή και θα διεκδικήσω αποζημίωση, γιατί πρέπει να κατανοήσει ότι όταν λες ψέματα για κάποιον πρέπει να πληρώνεις. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».
-Να κλείσουμε όμως με τον προεκλογικό σας αγώνα. Καθημερινά δίνετε αμέτρητες ομιλίες σε εκδηλώσεις – συναθροίσεις και στο πλάι σας σχεδόν πάντα βρίσκεται η σύζυγός σας Ευγενία Μανωλίδου. Πώς αντέχετε εσείς προσωπικά τόση κούραση και πώς η κυρία Μανωλίδου;
«Νομίζω πως αυτή είναι η πιο έντονη προεκλογική καμπάνια σε όλη μου την καριέρα. Πολλοί μου λένε, «είσαι16 χρόνια βουλευτής, σε ξέρουν όλοι. Για ποιο λόγο το κάνεις αυτό;». Ο λόγος είναι ένας: θέλω να βοηθήσω να κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την αυτοδυναμία διότι το αξίζει ο ίδιος και το αξίζει και η Ελλάδα. Θα δώσω το 100% των δυνάμεών μου για είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτοδύναμος Πρωθυπουργός. Σε όλο αυτό με βοηθάει πάρα πολύ και η σύζυγός μου, η Ευγενία, την οποία και θερμά ευχαριστώγιατί όπου της έχω ζητήσει είναι παρούσα, αλλά και γιατί οργανωτικά έχει βοηθήσει πραγματικά πάρα πολύ στην εκστρατεία μου».

 

spot_img
spot_img
spot_img