32.1 C
Athens
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΚΕΝΤΡΙΚΗ3Ξεκάθαρο το μήνυμα της κάλπης της 21 Μαΐου
spot_img

Ξεκάθαρο το μήνυμα της κάλπης της 21 Μαΐου

-

Οι πολίτες θέλουν ισχυρή κυβέρνηση, με ορίζοντα τετραετίας και πιο τολμηρές αλλαγές

Της Ζωής Ράπτη*

Το αποτέλεσματης κάλπης της 21ης Μαΐου στέλνει ένα ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα και αποτυπώνει την ωριμότητα του ελληνικού λαού. Ενός λαού που πέρασε δια πυρός και σιδήρου τα τελευταία χρόνια, για να εμπεδώσει, μέσα από οδυνηρές περιπέτειες, πως το ύψιστο δημοκρατικό δικαίωμα της ψήφου πρέπει να ασκείται με υπευθυνότητα και με γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας.
Όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το νικηφόρο για τη Νέα Δημοκρατία  αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής: «τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Αποδεικνύουν ότι η Νέα Δημοκρατία έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Η δυναμική του αποτελέσματος είναι παραπάνω από σαφής: Οι πολίτες θέλουν μία ισχυρή κυβέρνηση, με ορίζοντα τετραετίας, με πιο τολμηρές αλλαγές ώστε να καλύψουμε γρήγορα το χαμένο έδαφος που μας χωρίζει ακόμα από την Ευρώπη».
Η «έγκριση» αυτή πρέπει να επικυρωθεί στις εκλογές που προγραμματίζονται για τις 25 Ιουνίου. Οι εκλογές θα γίνουν με τον  εκλογικό νόμο που ψηφίσαμε και δίνει bonus στο πρώτο κόμμα, αλλά για να σχηματιστεί μια κυβέρνηση με ισχυρή αυτοδυναμία, που θα προωθήσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα απαιτείται όσο το δυνατόν υψηλότερο ποσοστό, ώστε να εξασφαλίσει ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να προχωρήσει Σταθερά, Τολμηρά, Μπροστά.

Στο επίκεντρο τα προβλήματα

Στη νέα προεκλογική περίοδο που θα ξεκινήσει επίσημα σε λίγες μέρες, όπως κάναμε και σε όλη τη διάρκεια της πρόσφατης εκλογικής καμπάνιας κι επιβραβεύτηκε από το αποτέλεσμα, θα φέρουμε στο επίκεντρο τα προβλήματα των πολιτών και τις προτάσεις μας για το μέλλον.
Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, οι πολίτες μας ζήτησαν «να τρέξουμε πιο γρήγορα στον δρόμο της προόδου, στον δρόμο των τολμηρών μεταρρυθμίσεων. Για καλύτερους μισθούς και συντάξεις για περισσότερες θέσεις εργασίας, για μία καλύτερη δημόσια υγεία, για μία κοινωνία με λιγότερες ανισότητες, για μία Ελλάδα ισχυρή και ασφαλή σε ένα αβέβαιο διεθνές περιβάλλον.
Το αποτέλεσμα της κάλπης δεν διαβάζεται όμως μόνο σαν μία συντριπτική νίκη της Νέας Δημοκρατίας. Μαζί με τη νίκη έρχεται όπως είναι αναμενόμενο και η βαριά ευθύνη, της Κυβέρνησης που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου να «τρέξει» πιο γρήγορα τις μεγάλες Μεταρρυθμίσεις. Στην τελευταία 4ετία κερδίσαμε σε ασφάλεια, κύρος και αξιοπιστία, γίναμε ισχυρός παίκτης γεωπολιτικά, μεταφέραμε τα ελληνοτουρκικά ζητήματαστην Ευρώπη καθιστώντας τα Ευρωπαϊκά, αναβαθμιστήκαμε σε επίπεδο εξοπλισμών σε πρωτόγνωρο βαθμό.

Οι βάσεις τέθηκαν

Είδαμε την οικονομία να παίρνει μπροστά μέσα από δύσκολες συγκυρίες, αγγίξαμε την επενδυτική βαθμίδα. Ζωτικοί τομείς της καθημερινότητας βελτιώθηκαν εντυπωσιακά, η ψυχική υγεία δημιουργήθηκε από το μηδέν, η ψηφιοποίηση του κράτους προχώρησε. Ο τουρισμός απογειώθηκε, ο πολιτισμός καθιστά την πατρίδα μας πόλο έλξης τουριστών και επενδύσεων σε όλο τον κόσμο.
Η παιδεία γυρίζει σελίδα, οι συντάξεις εκδίδονται σε λίγους μήνες, οι μισθοί έλαβαν αύξηση ώστε οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος ζωής. Οι βάσεις τέθηκαν, η διαδρομή είναι η σωστή. Ο βηματισμός, τώρα πρέπει να γίνει πιο γρήγορος. Ο στόχος είναι να προχωρήσουμε πιο γρήγορα μπροστά, να δημιουργήσουμε σε όλες του τις πτυχές το σύγχρονο κράτος, που μας αξίζει για να ζούμε.

Η Ζωή Ράπτη είναι πρώην υφυπουργός Υγείας-Βουλευτής Ν.Δ. Βορείου Τομέα

 

spot_img
spot_img
spot_img