17.8 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΞΕΙΣΚουλουριαστά λουκάνικα με φασκόμηλο, μέλι και μπέικον
spot_img

Κουλουριαστά λουκάνικα με φασκόμηλο, μέλι και μπέικον

-

Υλικά

  • 8 χωριάτικα λεπτά, μακριά λουκάνικα
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα ντιζόν
  • 2 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
  • 8-12 φύλλα φασκόμηλου
  • 8 φέτες μπέικον λεπτοκομμένες

 

Εκτέλεση

Ζητάμε από τον χασάπη μας λεπτά λουκάνικα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε μικρές κουλούρες.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Τυλίγουμε κάθε λουκάνικο με μία φέτα μπέικον, τα στριφογυρίζουμε και τα σταθεροποιούμε με ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια. Τοποθετούμε τα λουκάνικά μας σε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Με ένα πινέλο αλείφουμε όλα μας τα λουκάνικα με το μείγμα από ελαιόλαδο, μέλι και μουστάρδα. Τέλος, περνάμε λίγα φυλλαράκια φρέσκου φασκόμηλου ενδιάμεσα από τα λουκάνικα και το μπέικον.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα για 25΄. Σερβίρουμε με λίγη μουστάρδα ή μαρμελάδα ντομάτας.

spot_img
spot_img
spot_img