26.6 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΤΑΞΕΙΣΚαμία αναμονή-ανοχή, κανένας συμβιβασμός
spot_img

Καμία αναμονή-ανοχή, κανένας συμβιβασμός

-

Οι συνταξιούχοι για μία ακόμη φορά θα βρεθούν απέναντι στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές

Του Δήμου Κουμπούρη*
Η εκλογική διαδικασία ολοκληρώθηκε μέσα από δύο αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις αναδεικνύοντας στην κυβέρνηση ξανά αυτοδύναμη την Ν.Δ.
Οι συνταξιουχικές οργανώσεις όλη την προηγούμενη περίοδο, αλλά και στην προεκλογική, δεν σταματήσαμε ούτε για μια στιγμή να ενημερώνουμε τους συνταξιούχους με όσα μέσα διαθέτουμε με τις θέσεις μας για τις αιτίες και τους υπεύθυνους της τραγικής κατάστασης που ζούμε από τις θανατηφόρες πολιτικές, που οδήγησαν σε περικοπές όλων των συντάξιμων αποδοχών, σε όλα  τα δικαιώματα, που τσάκισαν την ζωή των συνταξιούχων στην χώρα μας.
Η ΣΕΑ (Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα) αμέσως μετά τις συναντήσεις της με τα κόμματα της Βουλής έκανε καθαρό σε όλους τους συνταξιούχους, ότι στα προγράμματα των κομμάτων που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν, τα δίκαια αιτήματα των συνταξιούχων δεν χωράνε. Αιτήματα για λύσεις προβλημάτων που δεν είναι καινούργια, είναι  εκείνα που όλα τα προηγούμενα χρόνια μας δημιούργησαν όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα, ανεξάρτητα από το πώς αυτά πολιτικά αυτοπροσδιορίζονται.
Στον ίδιο δρόμο
Ως ΣΕΑ με σαφήνεια προεκλογικά επισημάναμε ότι όποια κυβέρνηση προκύψει μέσα από τις επικείμενες εκλογές, παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη, θα συνεχίσει  στον ίδιο αντιλαϊκό, αντισυνταξιουχικό δρόμο και θα είναι χειρότερη, γιατί αυτό απαιτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Χαρακτηριστικά αναφέραμε ότι, ανεξάρτητα από το πιο κόμμα θα βρεθεί στην κυβέρνηση, πραγματικός κυβερνήτης θα είναι το υπερμνημόνιο του ταμείου ανάκαμψης, το σύμφωνο σταθερότητας και οι απαιτήσεις της επενδυτικής βαθμίδας. Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σε αυτό τον δρόμο, με ακόμη πιο μεγάλη ένταση, θα συνεχίσει η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Ν.Δ. Εξάλλου αυτό ποτέ δεν το έκρυψε.
Σήμερα, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα, το συνταξιουχικό κίνημα και οι συνταξιούχοι της χώρας μας δεν πρόκειται να δώσουμε καμιά ανοχή στην κυβέρνηση, δεν θα βάλουμε νερό στο κρασί μας και  θα διεκδικήσουμε στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα όσα μας έχουν αφαιρεθεί, όλα μας τα δικαιώματα. Την ακύρωση των περικοπών όλων των συντάξιμων αποδοχών. Άμεσα θα απαιτήσουμε την ουσιαστική αύξηση των πενιχρών συντάξεών μας, την ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις, την καταβολή των αναδρομικών μας, την κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό των ελλειμμάτων στα επικουρικά ταμεία, την πρόσληψη γιατρών-νοσηλευτών στα δημόσια νοσοκομεία και το άνοιγμα όσων δομών υγείας έκλεισαν, τη δημιουργία δημόσιων δομών ευγηρίας.
Δυναμώνουμε τον αγώνα
Εν κατακλείδι θα διεκδικήσουμε, δυναμώνοντας τους αγώνες μας, το δικαίωμα να ζήσουμε με αξιοπρέπεια με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Με αυτά που έχουμε με το αίμα και την δουλειά μας πληρώσει και κατακτήσει, που δεν τα χρωστάμε σε καμιά κυβέρνηση,  ούτε στο ληστρικό κράτος  που για λογαριασμό των τραπεζιτών και των επιχειρηματικών ομίλων μας ληστεύουν.
Ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό των παιδιών μας, των εγγονιών μας που έρχονται να εργασθούν με ακόμη χειρότερους όρους, εργασίας, ωραρίων, αμοιβών. Στο πλευρό όσων κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς. Μαζί με όσους αγωνίζονται σε όλα τα μετερίζια του αγώνα για όλα τα δικαιώματα, που θα μας εξασφαλίζουν μια καλύτερη ζωή που μπορούμε να έχουμε με βάση τον πλούτο που έχουμε παράξει και αυτόν που σήμερα οι εργαζόμενοι παράγουν.
Ξέρουμε ότι η πάλη μας για το επόμενο διάστημα θα εξελίσσεται σε ένα αρνητικό περιβάλλον.
Ξέρουμε ότι έρχονται νέα μέτρα με περιοριστικές πολιτικές, ασταμάτητη ακρίβεια, περικοπές στις όποιες επιδοτήσεις των ανυπόφορων λογαριασμών. Θα έχουμε νέα επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, όπως αυτά των επικουρικών συντάξεων που έχουν ιδιωτικοποιηθεί.
Όμως τίποτε δεν μπορεί να μας πτοήσει. Θα είμαστε στον δρόμο του αγώνα με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και συμμετοχή- το απαιτούν οι ανάγκες των καιρών- με όπλο τη δοκιμασμένη αγωνιστική πείρα της ζωής μας. Σε αυτό τον δρόμο οι συνταξιούχοι θα συνεχίσουμε μαζί με τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία, θα δυναμώνουμε την πάλη μας και θα αποτελούμε σημαντικό μέρος της πραγματικής λαϊκής αντιπολίτευσης στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.

Ο Δήμος Κουμπούρης είναι Πρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων του ΙΚΑ

spot_img
spot_img
spot_img