24 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΕΝΤΡΙΚΗ3Ισχυρό διαβατήριο στον Άδωνη Γεωργιάδη
spot_img

Ισχυρό διαβατήριο στον Άδωνη Γεωργιάδη

-

Ποια είναι τα θέματα των συνταξιούχων στα οποία καλείται να δώσεις λύσεις που να ικανοποιούν το σύνολο

Της Όλιας Νικολοπούλου*

Με το δεξί μπήκε στο Υπουργείο Εργασίας ο Άδωνης Γεωργιάδης στον οποίο ελπίζουν πολλά οι Έλληνες συνταξιούχοι. Η κατάργηση της ποινής σε εργαζομένους συνταξιούχους και η σύνταξη σε όσους επαγγελματίες οφείλουν συγκαταλέγονται στα υπέρ του κ. Γεωργιάδη.
Με μεγάλα στοιχήματα ξεκίνησε ο νέος Υπουργός Εργασίας Άδωνης Γεωργιάδης! Το τέλος της ποινής όσων συνταξιούχων εργάζονται και χορήγηση σύνταξης σε όσους οφείλουν, αποτελούν ισχυρό διαβατήριο εμπιστοσύνης στο νέο Υπουργό.
Με το καλημέρα ο νέος Υπουργός δήλωσε «η περικοπή 30% θα καταργηθεί, θα είναι 0%! Τις  λεπτομέρειες της εφαρμογής της εφάπαξ εισφοράς υπέρ ΕΦΚΑ στο επιπλέον εισόδημα θα τις δούμε. Γιατί υπάρχουν κάποιες οριακές περιπτώσεις, κάποιων συνταξιούχων ειδικών κατηγοριών, αυτός είναι πολύ μικρός ο αριθμός τους, που παίρνουν πολύ μεγάλο μισθό γιατί είναι σύμβουλοι σε επιχειρήσεις και τα λοιπά, που αυτοί δεν πρέπει να πληρώσουν παραπάνω από ό,τι χάνουν από τη σύνταξη. Άρα πρέπει να προβλεφθεί στον τρόπο που θα το φτιάξουμε ότι αυτός ο οποίος πλήρωνε ένα Α ποσό θα έχει ένα κόφτη εκεί, δεν μπορεί να πάει παραπάνω. Ο  στόχος του Υπουργείου Εργασίας είναι να φέρει τον πρώτο μας νόμο, θα φέρουμε τον πρώτο μας νόμο για δημόσια διαβούλευση».
Το δεύτερο στοίχημα η Ρύθμιση θα αφορά κυρίως τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, αυτοί που έχουν το μεγάλο αυτό πρόβλημα. Είπε ο κ. Γεωργιάδης: «Θα ανακοινώσω κάποια κριτήρια που θα επιτρέψουν στο σύστημα να ξέρει ότι εγώ πληρώνω τη σύνταξη με κάποιο μηχανισμό που θα το φτιάξουμε έτσι ώστε να μην πάθουν ζημιά τα ταμεία πάντα έτσι; Που δεν θα ευνοήσει τον μπαταχτσή, τον στρατηγικό κακοπληρωτή αλλά πρόσεξε, δεν θα αφήσει και στο πυρ το εξώτερον αυτόν που του πήγε στραβά η ζωή ρε παιδιά».
Τα άλλα θέματα
Ο κ. Γεωργιάδης έχει και άλλα θέματα  μπροστά του για λύση και ως πείσμων θα τα καταφέρει!
ΕΚΡΡΕΜΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Είπε: «Στην πραγματικότητα οι εκκρεμείς συντάξεις είναι κάτω από τις 20.000. Για να καταλάβει ο κόσμος το σύστημα, οι αιτήσεις νέων συντάξεων τώρα είναι περίπου 18.000 με 19.000 το μήνα, οι εκδόσεις νέων συντάξεων είναι περίπου 21.000, 21.500. Ο στόχος μου ως Υπουργού Εργασία είναι όταν θα φεύγω από το Υπουργείο αυτό αν με αξιώσει ο Θεός στο τέλος της τετραετίας θα πατάς το κουμπί στο κινητό σου και θα βγαίνει η σύνταξή σου».
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ: Για το θέμα αυτό τόνισε: «Έχουμε δεσμευτεί για αυτό. Κάθε χρόνο ένα κομμάτι της επιτυχίας της εθνικής οικονομίας θα δίδεται ως έκτακτο επίδομα  στους συνταξιούχους εκείνους που συμπεριλαμβάνονται στη λεγόμενη προσωπική διαφορά για να μπορεί να διορθώνεται η αδικία ότι δεν παίρνουν την αύξηση, αυτός είναι ο λόγος. Προσέξτε, θα πει κάποιος γιατί δεν το βάζετε κανονικά σε αύξηση; Θα σας πω γιατί. Όταν το βάλεις σε αύξηση είναι ένα μόνιμο μέτρο το οποίο αλλάζει το μεσοπρόθεσμο γιατί το αναλαμβάνει το κράτος για πάντα.  Ενώ αυτό που έχουμε βρει εμείς επειδή έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και στην οικονομία μας θα είναι κάθε χρονιά ένα έκτακτο μέτρο  από το υπερπλεόνασμα το οποίο το δίνουμε όπως θέλουμε. Αυτό θα δοθεί τα Χριστούγεννα από ότι μαθαίνω, εκεί κοντά στις γιορτές μαζί με την επιταγή των χαμηλοσυνταξιούχων. Ο σκοπός είναι να δοθεί κάπου που θα το έχει ανάγκη και η αγορά και θα πιάσει τόπο».
Ακολουθούν και άλλα,  τα οποία δρομολογούνται… Μην ξεχνάτε, ότι ο νόμος Κατρούγκαλου κόβεται δένδρο  το δένδρο γιατί κοστίζει 75 δις!  H Κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να διορθώνει τις παθογένειες του νόμου Κατρούγκαλου.


Η Όλια Νικολοπούλου είναι Δικηγόρος

spot_img
spot_img
spot_img