17.6 C
Athens
Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑΡΘΡΑΗ επόμενη μέρα απαιτεί σκληρή δουλειά
spot_img

Η επόμενη μέρα απαιτεί σκληρή δουλειά

-

Σηκώνουμε τα μανίκια για μία δεύτερη θητεία που θα μεταμορφώσει την Ελλάδα

Της Δόμνας Μιχαηλίδου*

Η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο ιστορικό κεφάλαιο στην πορεία της. Οι πολίτες δεν μας έστειλαν μόνο ένα μήνυμα συνέχειας στη διαδρομή που χαράξαμε πριν από τέσσερα χρόνια, αλλά μας έδωσαν ισχυρή εντολή να προχωρήσουμε πιο γρήγορα στον δρόμο των μεγάλων αλλαγών που έχει ανάγκη η πατρίδα μας.
Πρόκειται για ένα μήνυμα που δεν χωρά παρερμηνείες, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να πείσουν εαυτούς για το αντίθετο. Τι εγγυάται ότι πράγματι μπορούμε να σταθούμε συνεπείς σε όσα λέμε; Η προηγούμενη θητεία μας και τα αποτελέσματα που ήδη φέραμε.
Μειώσαμε 50 φόρους ύψους 7 δισεκατομμύρια ευρώ στην τετραετία και φέραμε διπλάσια ανάπτυξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πετύχαμε αύξηση κατώτατου μισθού 20%, αύξηση συντάξεων κατά 8%, ρεκόρ 20ετίας άμεσων ξένων επενδύσεων και εξαγωγών.
Δημιουργήσαμε 300.000 νέες θέσεις εργασίας και μειώσαμε την ανεργία κατά 6 μονάδες. Σημειώσαμε τη μεγαλύτερη μείωση παγκοσμίως στο δημόσιο χρέος της χώρας 36 μονάδες αλλά και μικρό πρωτογενές πλεόνασμα με αύξηση δημοσίων εσόδων.
Οι ξένοι οίκοι αξιολόγησης που έδωσαν 12 αναβαθμίσεις μέσα σε τέσσερα χρόνια στην ελληνική οικονομία προεξοφλούν πανηγυρικά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μετά από 13 ολόκληρα χρόνια.

Σκληρή δουλειά

Σηκώνουμε ξανά μανίκια και με σκληρή δουλειά συνεχίζουμε. Με σχέδιο, εμπειρία, αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και αφοβία. Οι στόχοι μας είναι και πρέπει να είναι υψηλοί, σε μια δεύτερη θητεία που θα μεταμορφώσει την Ελλάδα.
Με δυναμικούς ρυθμούς ανάπτυξης που θα αυξήσουν τους μισθούς και θα μειώσουν τις ανισότητες.
Με καλύτερη δημόσια και δωρεάν υγεία. Με ποιοτική, σύγχρονη, ισότιμη και συμπεριληπτική παιδεία.
Η έμφαση που δίνουμε στη δημόσια εκπαίδευση είναι αδιαπραγμάτευτη.
Με ένα πιο αποτελεσματικό και ψηφιακό κράτος. Με μία ισχυρή Ελλάδα, στην πρώτη γραμμή της Ευρώπης.
Το πρώτο μας νομοσχέδιο θα αφορά στην οργάνωση του κράτους, τη μετεξέλιξη του σχήματος του επιτελικού κράτους, έτσι ώστε ο συντονισμός μας και η άσκηση κεντρικής πολιτικής να γίνει πιο αποτελεσματική.
Το δεύτερο νομοσχέδιο θα αποτυπώνει κεντρικές οικονομικές μας δεσμεύσεις. Μία από αυτές είναι η επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον έλεγχο του Δημοσίου αντί του Υπερταμείου, στο οποίο οι δύο εταιρείες αυτές είχαν εκχωρηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ. Προτεραιότητά μας η δρομολόγηση οικονομικής ανακούφισης των πολιτών, η εξακολούθηση της αντιμετώπισης του επίμονου προβλήματος της ακρίβειας, ειδικά στα τρόφιμα, αλλά και η κάλυψη κάποιων έκτακτων κοινωνικών αναγκών, όπως η ίδρυση μικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, ώστε αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα -ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές- με τη συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από την Πυροσβεστική.
Σκοπός μας είναι να ενώνουμε την κοινωνία. Απέναντι στα προβλήματα. Σταθερά δίπλα σε όλες κι όλους.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου είναι Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

spot_img
spot_img
[td_block_5 limit="10" ajax_pagination="infinite" f_ajax_font_family="617" f_header_font_family="617" f_more_font_family="617" m3f_title_font_family="617" m3f_cat_font_family="617" m3f_meta_font_family="617" m3f_title_font_weight="700"]
spot_img
[td_block_5 limit="10" f_header_font_transform="uppercase" ajax_pagination="load_more" sort="" category_id="" tdc_css="eyJhbGwiOnsibWFyZ2luLXRvcCI6IjMwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9fQ==" show_excerpt="none" art_title_pos="bottom" show_cat="none" show_author="none" show_btn="none" f_header_font_family="617" f_ajax_font_family="617" f_more_font_family="617" m3f_title_font_family="617" m3f_cat_font_family="617" m3f_meta_font_family="617" m3f_title_font_weight="700"]