32.1 C
Athens
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΗ Ελλάδα σταθερά στον δρόμο της προόδου
spot_img

Η Ελλάδα σταθερά στον δρόμο της προόδου

-

  • Είναι ξεκάθαρο σε κάθε αντικειμενικό παρατηρητή ότι κατά τη δεύτερη τετραετία η κυβέρνηση δεν έχει βαρεθεί, δεν έχει κουραστεί, δεν έχει σταματήσει για να ξεκουραστεί

Του Γιάννη Καλλιάνου*

Τη χρονική στιγμή που συγγράφεται αυτό το άρθρο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, και με νωπή τη λαϊκή εντολή για μια δεύτερη κυβερνητική θητεία, προχωρά προς τη συμπλήρωση ενός έτους διακυβέρνησης από τις εκλογές του 2023.

Την τετραετία που πέρασε από το 2019 έως το 2023 η κυβέρνηση οδήγησε μέσα από ποικίλες δυσκολίες τη χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης, με σεβασμό και ευαισθησία για την κοινωνία και τους πολίτες. Μια πανδημία με παγκόσμιο αντίκτυπο που ακόμα μας ταλαιπωρεί, τα γεγονότα του 2020 σε Έβρο και Αιγαίο, ο πόλεμος στην Ουκρανία –ένας σκληρός και μακροχρόνιος πόλεμος σε ευρωπαϊκό έδαφος που συμπαρέσυρε μαζί του το κόστος της ενέργειας– ήταν μερικές από αυτές τις δυσκολίες που βρήκε στον δρόμο της η Νέα Δημοκρατία.

Η κυβέρνηση κατάφερε να ξεπεράσει με γοργό ρυθμό δυσκολίες που με άλλους κυβερνώντες θα είχαν οδηγήσει σε κατάρρευση τον τόπο. Κι όχι μόνον αυτό. Στην πρώτη κιόλας της θητεία κατόρθωσε ο προϋπολογισμός του 2023 να είναι ο πρώτος κρατικός προϋπολογισμός τα τελευταία δώδεκα έτη που καταρτίστηκε εκτός του πλαισίου μνημονιακής επιτήρησης ή ενισχυμένης εποπτείας.

Νομοθετικές παρεμβάσεις

Έχει αξία να γνωρίζει κάθε αναγνώστης και κάθε αναγνώστρια αυτού του άρθρου ότι κατά την τετραετία 2019-2023 ψηφίστηκαν 430 νομοσχέδια εκ των οποίων τα 31 κατά τους πέντε πρώτους μήνες της θητείας της Νέας Δημοκρατίας στην κυβέρνηση της χώρας από τον Ιούλιο του 2023. Ήταν η πιο παραγωγική κυβέρνηση από τα μεταπολίτευση και μετά.

Με τον ίδιο γοργό ρυθμό ξεκίνησε και η δεύτερη τετραετία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το διάστημα 2023-2027. Είναι ενδεικτικό ότι κατά τους επτά πρώτους μήνες από τις εκλογές του Ιουνίου 2023 έχουν ήδη ψηφιστεί 43 νομοσχέδια, αριθμός αρκετά υψηλότερος των 31 νομοσχεδίων του 2019, γεγονός που δείχνει ότι η κυβέρνηση παράγει έργο και το παράγει με ταχύτητα.

Βέβαια, και κατά τη δεύτερη τετραετία δεν λείπουν οι δυσκολίες. Οι δύο σημαντικότερες είναι η καταστρεπτική και συχνή πλέον εκδήλωση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης – ας θυμηθούμε το καλοκαίρι και το φθινόπωρο του 2023 και το κόστος των καταστροφών που άφησαν στο πέρασμά τους– και ένας ακόμα πόλεμος, αυτή τη φορά στην ταραγμένη νοτιοανατολική Μεσόγειο και στην περιοχή της στρατηγικής σε παγκόσμιο επίπεδο Διώρυγας του Σουέζ. Παρά τις δυσκολίες αυτές, η επενδυτική βαθμίδα ανακτήθηκε, η Ελλάδα είναι πάλι στις αγορές, το ψηφιακό κράτος προχωρά γοργά βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και μειώνοντας τη γραφειοκρατία, κάθε δημοσιονομικό πλεόνασμα επιστρέφει στην κοινωνία με μέτρα στήριξης.

Δεν έχει κουραστεί

Είναι ξεκάθαρο σε κάθε αντικειμενικό παρατηρητή ότι κατά τη δεύτερη τετραετία η κυβέρνηση δεν έχει βαρεθεί, δεν έχει κουραστεί, δεν έχει σταματήσει για να ξεκουραστεί. Δίνει το παρόν κάθε μέρα εδώ, με μπροστά της παρόντα κάθε μέρα τον πρωθυπουργό. Ένα πρωθυπουργό αεικίνητο που γυρνά όλη τη χώρα κοντά στους πολίτες, εργατικό και αποτελεσματικό. Στην πρώτη του επίσκεψη μετά τις εκλογές του 2019 είχε δηλώσει στην Κάρπαθο όπου τότε βρέθηκε ότι κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του θα βρισκόταν συνέχεια στην Ελληνική περιφέρεια. Το τηρεί πάντα απαρέγκλιτα και ευσυνείδητα.

Δεν είναι επομένως υπερβολική η θέση πως η Ελλάδα βαδίζει σταθερά στον δρόμο της προόδου και κατά τη δεύτερη τετραετία διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

  • Ο Γιάννης Καλλιάνος είναι Βουλευτής ΝΔ Β3΄Νότιου Τομέα Αθηνών-Μαθηματικός-Μετεωρολόγος-Υποψήφιος Διδάκτορας ΕΚΠΑ σε θέματα Φυσικών Καταστροφών λόγω της Κλιματικής Κρίσης

 

spot_img
spot_img
spot_img