24.1 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚΕΝΤΡΙΚΗ3Η χώρα έχει κατακτήσει τον σεβασμό εχθρών και φίλων
spot_img

Η χώρα έχει κατακτήσει τον σεβασμό εχθρών και φίλων

-

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία αξίζουν μια νέα ευκαιρία αυτοδύναμης διακυβέρνησης

Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές βρισκόμαστε λίγες
εβδομάδες πριν τις εκλογές. Δεν έχουν ακόμα οριστεί, όμως η
πρώτη τετραετία της διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη πλησιάζει στη λήξη της και επομένως είναι αναμενόμενες.
Ταυτόχρονα, βρισκόμαστε λίγες μέρες μετά από ένα αφάνταστα τραγικό γεγονός που πλήγωσε και πόνεσε κάθε συμπολίτη μας. Όλες και όλοι συμπάσχουμε με τους συγγενείς των θυμάτων, όλες και όλοι ανασύρουμε από τη μνήμη μας με αδιόρατο φόβο και περίσκεψη τις τόσες φορές που ταξιδέψαμε κι εμείς με το ίδιο δρομολόγιο την ίδια ώρα…
Πριν το δυστύχημα κατά κοινή ομολογία, που επιβεβαίωναν
σταθερά όλες οι δημοσκοπήσεις, η Νέα Δημοκρατία ήταν το
απόλυτο φαβορί των εκλογών απέχοντας αρκετές μονάδες από το δεύτερο κόμμα.
Η αυτοδυναμία ήταν ρεαλιστικός στόχος, αφού μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων οι συμπολίτες μας είχαν να επιλέξουν ανάμεσα σε ένα κόμμα που οδήγησε τη χώρα στην ανάπτυξη με σεβασμό στην κοινωνία κατά την τετραετία 2019-2023 και σε ένα κόμμα που έστειλε τη χώρα στα βράχια κατά την τετραετία 2015-2019.

Μην χαθεί η ευκαιρία

Και μετά; Μαζί με τον πόνο, μαζί με την πικρία, μαζί με το δίκαιο αίτημα για απόδοση δικαιοσύνης, οι συμπολίτες μας δεν πρέπει να αφήσουν να χαθεί η ευκαιρία να προχωρήσει η χώρα ακόμα περισσότερο προς την πρόοδο και την ανάπτυξη με όφελος και για την κοινωνία.
Δεν πρέπει να αφήσουν τη χώρα να γυρίσει πίσω, σε ένα παρελθόν που δεν της αξίζει. Στα κάπιταλ κοντρόλς, στην υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, στο ξεπούλημα κρατικής περιουσίας για ευτελή ποσά, στην ανάληψη των 20 ευρώ, στις δεκάδες χιλιάδες μεταναστών στα σύνορα, στις συνεχόμενες περικοπές συντάξεων, στην εκτίναξη της μετανάστευσης των νέων μας στο εξωτερικό, στην απαξίωση εντός ελαχίστων ωρών της ψήφου του ελληνικού λαού και στην ταυτόχρονη διεθνώς απαξίωση των τότε πολιτικών ηγετών που έκαναν τη λέξη «κολοτούμπα» γνωστή διεθνώς…

ÓÕÆÇÔÇÓÇ ÓÔÇÍ ÏËÏÌÅËÅÉÁ ÔÇÓ ÂÏÕËÇÓ ÔÏÕ Í/Ó ÔÏÕ ÕÐ. ÅÓÙÔÅÑÉÊÙÍ ÃÉÁ ÔÇÍ ØÇÖÏ ÔÙÍ ÁÐÏÄÇÌÙÍ
(ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISSI)

Θα σκεφτούν ψύχραιμοι

Οι συμπολίτες μας όταν έρθει η ώρα ας σκεφτούν με ψυχραιμία και αντικειμενικότητα ποιος μπορεί να πετύχει περισσότερα για τη χώρα. Και εδώ πρέπει να θυμηθούμε κάποια από όσα έγιναν αυτά τα τέσσερα χρόνια, από το 2019 έως το 2023. Η χώρα έχει κατακτήσει τον σεβασμό εχθρών και φίλων. Έχει θωρακιστεί σε ξηρά και θάλασσα μηδενίζοντας περιστατικά παράνομης μετανάστευσης.
Εξοπλίζεται στρατιωτικά ισχυροποιώντας την άμυνά της και έχει αξιόπιστη διπλωματική φωνή αξιοποιώντας συμμαχίες με πλήθος χωρών. Τα δύο χρόνια πανδημίας και το ένα
έτος πολέμου δεν γονάτισαν την κοινωνία. Η κυβέρνηση στήριξε με πολλαπλά μέτρα κάθε συμπολίτη μας. Μόνο το 2022 πάρθηκαν μέτρα όπως η διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση του ΕΝΦΙΑ, η κατάργηση του φόρου γονικών παροχών-δωρεών, η διπλή οικονομική ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και πολλά άλλα. Το 2023 αυξήθηκαν οι συντάξεις ενώ σύντομα ανακοινώνεται και νέα αύξηση του κατώτατου μισθού.
Η χώρα αναπτύσσεται γοργά και ως παράδειγμα μπορεί να σημειωθεί ότι το Ελληνικό σήμερα είναι διεθνώς ένα από τα πιο σπουδαία εμπορικά projects όταν λίγα χρόνια νωρίτερα ήταν άναρχος καταυλισμός με θολό μέλλον.
Από την πρώτη στιγμή του τραγικού δυστυχήματος ο
πρωθυπουργός δεν κρύφτηκε, δεν εξαπάτησε, ζήτησε με
ειλικρίνεια συγγνώμη. Ο αρμόδιος υπουργός παραιτήθηκε.
Ταχύτατα εξαγγέλθηκαν μέτρα στήριξης των οικογενειών των
θυμάτων με σεβασμό στο δράμα τους. Ζητήθηκε η άμεση έναρξη της δικαστικής διερεύνησης των αιτίων του δυστυχήματος, με καταλογισμό των ευθυνών σε όποιον κι αν τις φέρει, σε βάθος χρόνου και χωρίς στεγανά.
Ζούμε όλοι και όλες στην ίδια χώρα και ξέρουμε πως κινήθηκε μια άλλη κυβέρνηση, ένας άλλος πρωθυπουργός, ένας άλλος υπουργός σε παρόμοιες περιπτώσεις, τι μέτρα στήριξης λήφθηκαν, τι ευθύνες αποδόθηκαν…
Ας το θυμηθούμε κι αυτό την ώρα της κάλπης.

Ο Γιάννης Καλλιάνος είναι Βουλευτής Νοτίου Τομέα της Β’ Αθήνας της Ν.Δ.

 

spot_img
spot_img
spot_img