30.9 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΑΡΘΡΑΓιατί Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.
spot_img

Γιατί Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.

-

б�읱ᠥ񣡳龭 �13ﵠ�骯�꯽ ӵ�񟯵 �͝Რħ쯪񡴟Წ �С񡳪嵞 29 ͯ嬢񟯵 2019.
(EUROKINISSI/ÉّÏӠʏ͔QɍǓ)

Της Φωτεινής Βρύνα*

Το δίλημμα της 21ης Μαΐου είναι ξεκάθαρο.
Θέλουμε να βαδίσουμε μπροστά ή να γυρίσουμε πίσω; Θέλουμε αλήθειες και χειροπιαστά αποτελέσματα ή θέλουμε συνθήματα και εύκολα ψέματα; Θέλουμε εκπροσώπους που ακούγονται, που διεκδικούν στο εξωτερικό ή θέλουμε αμήχανους επισκέπτες απέναντι σε ξένους ηγέτες;
Θέλουμε να συνεχίσουμε με ελαφρύνσεις και καλύτερες αμοιβές ή αποφασίζουμε επιστροφή στους φόρους και στις περικοπές;
Ζητάμε να ξαναζήσουμε σε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι στις απειλές ή στην περήφανη Πατρίδα που θωρακίζεται απέναντι στις επιβουλές; Θέλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες, ή τη Νέα Δημοκρατία του αύριο; Προχωράμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω;
Και τελικά θέλουμε στο τιμόνι τη Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ή τον ΣΥΡΙΖΑ με Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα; Τόσο απλά και τόσο καθαρά.
Κρίσιμη ημέρα

Η κάλπη της 21η Μαΐου θα είναι η πιο κρίσιμη μέρα. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη 4ετία. Όσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμα αυτής της κάλπης τόσο πιο εύκολα η δεύτερη αναμέτρηση θα μας οπλίσει με δύναμη για να κυβερνηθεί σωστά η χώρα. Θέλουμε αποφάσεις σαφείς και γρήγορες. Δεν πρέπει οι αποφάσεις να γίνονται όμηροι κομματικών παζαριών.
Οι κρίσεις που ζήσαμε τα τελευταία χρόνια πρέπει να γίνουν διδαχή για όλους μας. Αυτό επιβάλλει το αβέβαιο διεθνές περιβάλλον δίπλα σε έναν επιθετικό γείτονα. Ο τόπος δεν έχει σήμερα την πολυτέλεια να χάνει χρόνο, αναζητώντας για πρωθυπουργό έναν «Άγνωστο Χ», όπως ακούσαμε, ή να θέτει σε ρίσκο την εσωτερική του σταθερότητα και τη διεθνή αξιοπιστία με διάφορες πολιτικές τερατογενέσεις.
Η χώρα έχει ανάγκη από καθαρούς ορίζοντες στην πορεία της και καθαρές λύσεις στην ηγεσία της. Ας σκεφτούμε όλοι τι θα γινόταν αν στον Έβρο, στην πανδημία, στις μεγάλες οικονομικές επιλογές δεν είχαμε μία ισχυρή κυβέρνηση. Οι συγκυρίες είναι δύσκολες, οι καιροί είναι αβέβαιοι. Χρειάζεται σταθερό χέρι στο τιμόνι και αυτό με τη σειρά του οδηγεί σε μία μόνο επιλογή. Αυτοδύναμη Ελλάδα και αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία.
Οι προτεραιότητες
Οι τέσσερις κεντρικές προτεραιότητες του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη νέα τετραετία.
Καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα. Μπορεί να επιτευχθεί μέσα στην επόμενη τετραετία οι αμοιβές στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα να αυξηθούν τουλάχιστον κατά 25%. Από 1/1/2024 θα έχουμε νέο μισθολόγιο και με μία ετήσια ανάπτυξη κοντά στο 3% το μέρισμα από τη συλλογική ευημερία θα μπορεί να επιστρέφει στην κοινωνία αμβλύνοντας την αδικία και μειώνοντας τις κοινωνικές ανισότητες. Στόχος, κυρίως για τη νέα γενιά, είναι οι μισθοί να προσεγγίσουν επιτέλους τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αξιοπρεπής και ανθρώπινη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτεία ξεκινά από την πρωτοβάθμια φροντίδα. Από ένα πυκνό φάσμα προληπτικών εξετάσεων για όλους τους πολίτες με αιχμή τα βασικά νοσήματα.Εκσυγχρονισμός όλων των νοσοκομείων -ειδικά ως προς τα τμήματα επειγόντων περιστατικών- και των 157 κέντρων υγείας. Και βέβαια με γενναία αύξηση του προσωπικού του ΕΣΥ.
Αποτελεσματικό και αξιοκρατικό Κράτος, με άξια στελέχη μέσω ενιαίων διαγωνισμών του ΑΣΕΠ. Μέχρι το τέλος της τετραετίας το δημόσιο θα γίνει 100% ψηφιακό και αποτελεσματικό
Πολιτικές για τη νέα γενιά και ειδικά για τη στέγη. Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» είναι καινοτόμος ιδέα. 10.000 νέοι και νέα ζευγάρια θα αποκτήσουν τη δική τους κατοικία αποπληρώνοντας ουσιαστικά ένα ευνοϊκό δάνειο με δόσεις μικρότερες από ενός ενοικίου. Το πρόγραμμα ήδη εξαντλείται και από τη στιγμή που θα εξαντληθεί ο Πρωθυπουργός δεσμεύθηκε ότι θα διπλασιαστούν τα κονδύλια που θα διατεθούν για το πρόγραμμα αυτό.Και βέβαια ακολουθεί η κοινωνική αντιπαροχή. Έχουμε πάρα πολλές σχολάζουσες δημόσιες εκτάσεις. Εκεί μπορούν να οικοδομούνται με ιδιωτικά κεφάλαια σύγχρονα διαμερίσματα. Από αυτά ένα μέρος τους θα αποζημιώνει τους κατασκευαστές και ένα άλλο μέρος θα διατίθεται σε νέους με προσιτό μίσθωμα.

Η Φωτεινή Βρύνα είναι υποψήφια βουλευτής με τη Ν.Δ. στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας

spot_img
spot_img
spot_img