27.8 C
Athens
Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΚΕΝΤΡΙΚΗ2Εκλογές 2023 - Ανδρουλάκης: «Είμαι ο πιο συνεπής σε σχέση με την...
spot_img

Εκλογές 2023 – Ανδρουλάκης: «Είμαι ο πιο συνεπής σε σχέση με την κυβερνησιμότητα της χώρας»

-

«Δώστε μου τη δύναμη να κάνω το αδύνατο, δυνατό», είπε απευθυνόμενος στους ψηφοφόρους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, αλλά και για την επόμενη ημέρα των εκλογών,  μίλησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης. 

Το πλαίσιο συνεργασίας του Νίκου Ανδρουλάκη για την επομένη των εκλογών

«Κατ΄ρχάς ο λόγος που τα υπόλοιπα κόμματα συζητούν για συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ ξέρει να κάνει την δουλειά. Σε αυτή την συγκυρία εμείς έχουμε μία προτεραιότητα, κι εγώ προσωπικά, να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας, προγραμματικού περιεχομένου. Οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης έχουν κυβερνήσεις συνεργασίας, αλλά όχι κυβερνήσεις που μοιράζουν υπουργεία, αλλά συμφωνούν σε ένα πρόγραμμα. Εγώ λοιπόν βάζω ένα πλαίσιο: πρώτον ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό που θα δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ανέβει, το δεύτερο ζήτημα είναι οι συγκλήσεις και τρίτον είναι τα πρόσωπα, τα πρόσωπα κοινής αποδοχής» είπε αρχικά ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Ειδικά για τα πρόσωπα εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ: «Δεν είναι δύο πρόσωπα ουδέτερα ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης. Είναι δύο πρόσωπα, όπου ο ένας έλεγε ”σκίζω τα μνημόνια” και έφερε όλα αυτά τα προβλήματα, υπερφορολόγηση και κοροϊδία με το δημοψήφισμα κι ο άλλος ήρθε με μία πολιτική που έλεγε θα δημιουργήσω ισχυρούς θεσμούς κι είδαμε υποκλοπές. Είναι πρόσωπα που δεν μπορούν να εκφράσουν την λύση στα προβλήματα. Όταν λέμε κοινή αποδοχής λέμε ”ελάτε να συζητήσουμε”, δεν επιβάλλουμε τίποτα».

«Είμαι ο πιο συνεπής σε σχέση με την κυβερνησιμότητα της χώρας», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, αφήνοντας αιχμές για τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

«Δώστε μου τη δύναμη να κάνω το αδύνατο, δυνατό»

«Δώστε μου τη δύναμη να κάνω το αδύνατο, δυνατό», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφερόμενος στο πρόγραμμα που πρέπει να έχει η κυβέρνηση η οποία θα προκύψει και θα καλυτερέψει τη ζωή των πολιτών.

Και ξεκαθάρισε: «Δεν πρόκειται να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση με πρόσωπα που έπαιξαν με την τύχη της χώρας».

Για τους διοικητές των Οργανισμών

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο πώς θα επιλέγονται οι διοικητές των Οργανισμών, με διεθνή διαγωνισμό, που θα έχουν πενταετή θητεία και δεν θα είναι «ρουσφέτι».

«Πρώτον, παντού ανοιχτοί διεθνείς διαγωνισμοί. Δεύτερον θέμα διαφάνεια, όλα από την Διαύγεια», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Αυτή είναι μία λύση που θα επιφέρει «αξιοκρατία» και θα βοηθήσει να επιστρέψουν νέοι από το εξωτερικό για να γίνουν managers.

«Ο κ. Μητσοτάκης είναι ο γαλάζιος ΣΥΡΙΖΑ», κατηγόρησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό ο Νίκος Ανδρουλάκης σε σχέση με το οικονομικό πρόγραμμα που παρουσίασε.

Και τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης αναφορικά με το ύψος του βασικό μισθό σε σχέση με τις εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Δεν θα πουν τα κόμματα, αλλά οι κοινωνικοί εταίροι. Πρέπει να επιστρέψουμε σε ένα καθεστώς σεβασμού των δικαιωμάτων του εργαζόμενου».

Και απευθυνόμενος προς τους ψηφοφόρους ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Μπροστά μας στις 21 Μαΐου έχουμε μία μεγάλη ευκαιρία, να πάρουμε μία απόφαση αλλαγής. Εγώ έχω μια νοοτροπία που νομίζω ότι θα βοηθήσει και μιλάω συγκεκριμένα, δεν μου αρέσει να τάζω, δεν μ’ αρέσει αυτή η παροχολογία που έφερε τα Μνημόνια».

«Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν ασχολήθηκε με την Υγεία τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια;»

Ειδική μνεία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης λέγοντας: «Γιατί ο κ. Μητσοτάκης δεν ασχολήθηκε με την Υγεία τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια; Είχαμε μία παγκόσμια πανδημία που άφησε πίσω της νεκρούς κι ήρθε το Ταμείο Ανάκαμψης κι αντί να δώσει 8 – 10% που δίνουν τα υπόλοιπα κράτη, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε 2%. Θα φτιάξουμε ένα νέο ΕΣΥ, όπως το οραματίστηκαν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Γιώργος Γεννηματάς».

Στη συνέχεια ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα των πρώτων κατοικιών και στο ζήτημα της Παιδείας, το οποίο χαρακτήρισε κορυφαίο.

Για συναντήσεις με Μητσοτάκη
«Δεν με κάλεσε ποτέ όπως θα επέβαλε το πρωτόκολλο, ανάμεσα σε έναν πολιτικό αρχηγό και έναν πρωθυπουργό», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για το αν τον κάλεσε να συναντηθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη συνέχεια επιτέθηκε στα «παρακράτη» και τις «διαδικτυακές συμμορίες» που έχουν στήσει, όπως είπε, η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Για το αν θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ η Ελένη Χρονοπούλου, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι αυτή η απόφαση θα παρθεί τις επόμενες ώρες μαζί με την κ. Χρονοπούλου και θα ανακοινωθεί αύριο Σάββατο.

Για το debate
«Πρέπει να γίνει debate με όλους τους ελληνικούς αρχηγούς», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ κάλεσε ειδικά τους νέους ψηφοφόρους να τον εμπιστευτούν.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέληξε λέγοντας ότι αύριο θα επισκεφθεί την Ξάνθη και αστειεύτηκε με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο, λέγοντας του ότι θα πάει στην πρώτη του πατρίδα και στη δεύτερη για εκείνον καθώς σπούδαζε στην Ξάνθη.

ΠΗΓΗprotothema
spot_img
spot_img
spot_img