21.5 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΕίμαστε το κόμμα της κοινής λογικής
spot_img

Είμαστε το κόμμα της κοινής λογικής

-

• Οι Δημοκράτες κινούνται στον πολιτικό φιλελευθερισμό με έμφαση στον πατριωτισμό πέρα και πάνω από τον λαϊκισμό

Η Μαρία Δ. Μηλίνη, είναι διευθύντρια επικοινωνίας του Ανδρέα Λοβέρδου και μία εκ των 14 υποψηφίων Ευρωβουλευτών του νεοσύστατου κόμματος των Δημοκρατών και δικαιολογημένα μπορεί να χαρακτηριστεί ως «φρέσκο αίμα» στην πολιτική. Και η πολιτική αυτό το χρειάζεται.
Ωστόσο δεν είναι ακριβώς πρωτάρα στην πολιτική, αφού υπήρξε ενεργό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας από τα μαθητικά της χρόνια μέχρι το 2016, οπότε και συνεργάστηκε με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Μία συνεργασία που φτάνει πλέον και με την ενεργή ενασχόληση της με την πολιτική ως υποψήφια ευρωβουλευτής με τους Δημοκράτες.
Η Μαρία Μηλίνη κατάγεται από τη Μακρινίτσα Πηλίου και εργάζεται ως δημοσιογράφος από το 1998. Σπούδασε Φιλολογία με εξειδίκευση στη Νεοελληνική και Μεσαιωνική Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και δημοσιογραφία στη Σχολή του Ant1, ενώ έχει άριστη γνώση της αγγλικής και της γερμανικής γλώσσας. Είναι παντρεμένη από το 2004 με τον δικηγόρο Βόλου Κωστάκη Παπαδόπουλο και είναι μητέρα της Πολυξένης-Ευδοκίας Παπαδοπούλου, φοιτήτριας στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Αγαπά την πολιτική και στρατιωτική ιστορία, τον Ολυμπιακό και τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα ζώα.
Για την απόφαση της να εκτεθεί στις ευρωεκλογές παραχώρησε την ακόλουθη συνέντευξη στην «60+»:
-Μετά από τόσα χρόνια δημοσιογραφίας ποιος είναι ο λόγος που αποφασίσατε να κάνετε το βήμα στην πολιτική;
«Ο λόγος είναι ένας και έχει ονοματεπώνυμο: Ανδρέας Λοβέρδος. Αυτός ο άνθρωπος, αυτός ο πολιτικός, αυτός ο ηγέτης είναι η αιτία που αποφάσισα χωρίς δεύτερη σκέψη να θέσω στη διάθεση του τις μικρές μου δυνάμεις και να ζητήσω από όλους όσοι θα με ακούσουν όχι την ψήφο τους στο πρόσωπό μου πρώτα απ΄ όλα, αλλά την προτίμησή τους στον Ανδρέα Λοβέρδο. Εργάζομαι στενά μαζί του τα τελευταία οχτώ χρόνια, με τιμά απεριόριστα η θέση της διευθύντριας επικοινωνίας που έχω και αν ξέρατε όσα ξέρω γι’ αυτόν τον άνθρωπο θα ήσασταν απολύτως βέβαιοι ότι πρέπει να τον ψηφίσετε τον ίδιο και το κόμμα του, τους Δημοκράτες και με τα δυο τα χέρια. Επειδή από τα μαθητικά μου χρόνια η μάχη των ιδεών με τρέφει και υπήρξα πάντα ενεργό πολιτικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας δεν δίστασα στιγμή να αποδεχθώ την πολύ τιμητική πρόσκληση να είμαι υποψήφια των Δημοκρατών».
-Το γεγονός ότι προέρχεστε από το δεξιό χώρο αποτελεί πρόβλημα στην ένταξη σας στους δημοκράτες;
«Ουδέποτε αισθάνθηκα κάτι τέτοιο. Οι Δημοκράτες είναι ασφαλώς ένα καθαρά κεντρώο κόμμα αφού ο πρόεδρος του ο κ. Λοβέρδος είναι ένας κεντρώος πατριώτης πολιτικός, αλλά ταυτοχρόνως είναι ένα κόμμα με ταυτότητα πολιτικά φιλελεύθερη, προφανώς πατριωτική, λαϊκή και πολυσυλλεκτική. Αυτά που με ενώνουν με τον Ανδρέα Λοβέρδου και τους Δημοκράτες είναι πάρα πολλά γιατί εδράζονται σε τρία πολύ σημαντικά πράγματα για μένα. Στον πολιτικό φιλελευθερισμό, στην κοινή λογική και στον πατριωτισμό. Αυτά άλλωστε εκτιμώ είναι και τα μεγάλα ζητούμενα αυτή τη στιγμή για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία συνολικά πια στριμώχνονται σε ιδεοληψίες, άρνηση με το στανιό, μικροπολιτική στα αριστερά του πολιτικού φάσματος. Εκεί προφανώς εγώ δεν ανήκω».
-Όταν δεν ασχολείστε με την πολιτική με τι ασχολείστε;
«Κατά κύριο λόγο όταν δεν ασχολούμαι με την πολιτική, ασχολούμαι με την πολιτική. Και αυτό γιατί εκτός πολιτικής είμαι πάντα με το πιο αγαπημένο μου πρόσωπο στον κόσμο που είναι ο σύζυγος μου ο δικηγόρος Βόλου Κωστάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος ενδιαφέρεται για τα κοινά από την κοιλιά της μάνας του. Άλλωστε σε προεκλογική πολιτική συγκέντρωση το 1998 γνωριστήκαμε και έκτοτε ουδέποτε χωρίσαμε. Για να είμαι ειλικρινής ακόμη και όταν είμαστε στο χωριό μου στην πλατεία της Μακρινίτσης ή στις ειδυλλιακές Σποράδες στις ξαπλώστρες πάλι για πολιτική συζητάμε. Όταν όμως είμαι με τον Κωστάκη σε μέρη που αγαπώ πολύ ότι και να συζητήσω ακόμη κι αν είναι ξανά η πολιτική είναι μόνο απόλαυση. Επιπλέον ενδιαφέρομαι πολύ για την πολιτική και στρατιωτική ιστορία και φυσικά την ομαδάρα μου τον Ολυμπιακό».

spot_img
spot_img
spot_img