24 C
Athens
Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑΡΘΡΑΈφτασε η ώρα να θυμηθούμε τα πάντα
spot_img

Έφτασε η ώρα να θυμηθούμε τα πάντα

-

Οι συνταξιούχοι δίνουν την μάχη σε όλα τα μέτωπα και αναπτύσσουν τους αγώνες τους μαζί με το εργατικά λαϊκό κίνημα ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές που τσάκισαν την ζωή τους.

Έχουμε μπει σε προεκλογική τροχιά άσχετα από το πότε θα ορισθεί η ημερομηνία των εκλογών. Οι συνταξιούχοι όλα αυτά και τα προηγούμενα  χρόνια έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν σκληρές μάχες, στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα για να αντιμετωπίσουν τις βάρβαρες πολιτικές των κυβερνήσεων, που τα τελευταία δεκατρία χρόνια τσάκισαν ότι με αγώνες, θυσίες πλήρωσαν για να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια στο τέλος της ζωής τους.

Τώρα μπροστά στις επικείμενες εκλογές συνεχίζοντας τον αγώνα, τους δίνεται η ευκαιρία και η δυνατότητα να καταδικάσουν να τιμωρήσουν με την ψήφο τους όλους εκείνους που έχουν την κυβερνητική ευθύνη αυτά τα χρόνια για όλα τα βάρη που έχουν φορτώσει στις πλάτες μας, στις πλάτες της εργατικής-λαϊκής οικογένειας και τώρα έχουν το θράσος να επιζητούν ξανά την λαϊκή ψήφο για να συνεχίσουν μέσα από διάφορα αυτοδύναμα ή μη κυβερνητικά σχήματα την ίδια πορεία στις ίδιες ράγες οδηγούν, σε νέα δράματα.
Τους δίνεται η δυνατότητα να τους καταδικάσουν και να τους τιμωρήσουν για τα εγκλήματα που διαχρονικά διαπράττουν σε βάρος των εργαζομένων, του λαού και των παιδιών μας.
Για ότι μέχρι σήμερα έχουμε υποστεί από τις θανατηφόρες περικοπές των συντάξεων μας, του ΕΚΑΣ, των επικουρικών των δώρων μας, το κλείσιμο των νοσοκομείων, της ακρίβειας.
Για τις δολοφονικές πολιτικές τους που προκαλούν τέτοια εγκλήματα, όπως η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη που σκόρπισε την οδύνη και τον πόνο σε όλο το λαό.
Για τα εγκλήματα
Για τα εξίσου τραγικά εγκλήματα στο Μάτι, στην Εύβοια, στο Τατόι και στην Πάρνηθα, στην Ηλεία, στη Μάντρα, στη Καρδίτσα. Για τα εκατοντάδες θύματά τους, που ακόμα τα θρηνούμε.
Για το ότι  καταστρέφουν συνειδητά τη φύση της πατρίδας μας, για να την παραδώσουν για εκμετάλλευση στα αρπακτικά των επενδυτών της «πράσινης» ανάπτυξης.
Για τους  εκατοντάδες νεκρούς εργαζόμενους στα λιμάνια, στα ντελίβερι, στην αποκομιδή σκουπιδιών, στις οικοδομές, στη ΛΑΡΚΟ. Για τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς της πανδημίας, που ακόμη και σήμερα δεν σταματάει να σκοτώνει, επειδή αυτοί αδιαφορούν.
Για την διάλυση στο δημόσιο σύστημα υγείας, όπου «γκρεμίζουν» τα δημόσια νοσοκομεία, εξοντώνουν το προσωπικό τους. Για τους χιλιάδες άρρωστους που δεν μπορούν να βρουν κρεβάτια και θεραπείες σ’ αυτά. Για τις τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Για τα χιλιάδες παιδιά που περιμένουν για χρόνια χειρουργείο στα παιδιατρικά νοσοκομεία. Για τα εκατοντάδες παιδιά με όγκους που οι οικογένειές τους θα βρεθούν όμηροι της κας εφοπλιστού, στην οποία θα παραδίδουν  τα ογκολογικά τμήματα των Νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού».
Για την ακρίβεια που θερίζει τους μισθούς και τις συντάξεις μας. Για το πανάκριβο ρεύμα, για το ξεσπίτωμα εκατοντάδων χιλιάδων οικογενειών, που θα χάσουν τα σπίτια τους από τα funds.
Γιατί προσπαθούν να κοροϊδεύουν τον λαό με τις άθλιες ελεημοσύνες των διάφορων pass, αντί για την καταβολή πραγματικών αυξήσεων, στις πληρωμένες συντάξεις μας τα εφάπαξ, τα δώρα που μας έκοψαν, τα αναδρομικά που μας οφείλουν. Ενώ την ίδια στιγμή ταΐζουν τους επιχειρηματικούς ομίλους με  δισεκατομμύρια.
Γιατί τιμωρούν τους εργαζόμενους, το λαό, τη νεολαία, που αντιστέκονται στην εγκληματική πολιτική και στα αφεντικά τους χτυπώντας με ΜΑΤ, δακρυγόνα, αντλίες νερού.
Τα ξεπουλούν
Γιατί  ξεπούλησαν και ξεπουλούν στους επιχειρηματικούς ομίλους ξένους και ντόπιους, τις τηλεπικοινωνίες, την ηλεκτρική ενέργεια, την ύδρευση, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα ναυπηγεία, τους σιδηρόδρομους, τους δρόμους, τα δάση, τις παραλίες, το Ελληνικό, τη ΛΑΡΚΟ, τα βουνά, τα Μουσεία, όλη τη χώρα για 99 χρόνια.
Για τα  μνημόνια και το υπερμνημόνιο που λέγεται ταμείο ανάκαμψης το ψήφισαν όλοι μαζί και εφαρμόζουν όλοι μαζί, τσακίζοντας τις ζωές μας.
Γιατί  μετέτρεψαν τη χώρα μας σε μια αμερικάνικη επαρχία, σε μια ΝΑΤΟική βάση για να σπέρνουν παντού εξοπλισμούς, που στρέφονται κατά των γειτονικών λαών και του δικού μας, που έμπλεξαν τη χώρα και το λαό μας στον δολοφονικό πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και σε όλους τους πολέμους των τελευταίων 30 χρόνων, που εξαπέλυσαν οι ιμπεριαλιστές.
Για τους προπαγανδιστικούς μηχανισμούς που αξιοποιούν  την κυνικότητα, τη χυδαιότητα, το ψέμα και τις μισές αλήθειες, με τις οποίες αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους και το λαό που μας πετούν κατάμουτρα θεωρώντας μας ηλίθιους, ανάξιους να τους κρίνουμε.
Για το ότι  έχουν το θράσος να έρχονται τώρα πριν τις εκλογές να ζητήσουν ξανά την ψήφο μας, σαν ανταμοιβή για τα όσα άθλια έργα τους περιγράφονται παραπάνω. Που εκτιμούν πως το μόνο που αξίζουμε να μας παραχωρούν είναι το «δικαίωμα» της μιας ψήφου στα τέσσερα χρόνια και τίποτα άλλο. Που απαιτούν μετά να το βουλώνουμε και να υπομένουμε  αγόγγυστα, αδιαμαρτύρητα, με σκυμμένο κεφάλι στα δημοσιονομικά τους αποτελέσματα.
Όχι όλοι στο ίδιο σακί
Οι συνταξιούχοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους, ξέρουμε καλά όλους. Δεν βάζουμε τους πάντες στο ίδιο σακί ξέρουμε αυτούς που μας στήριξαν. Ξέρουμε επίσης όλους αυτούς που κυβέρνησαν που ανεξάρτητα από το πολιτικό τους πρόσημο και από το πώς οι ίδιοι πολιτικά αυτοπροσδιορίζονται, ανεξάρτητα από τα μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσοστά που συγκεντρώνουν στις εκλογές, πίνουν νερό, θυσιάζουν και θα συνεχίσουν να θυσιάζουν τις ζωές μας στην κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Αυτό να είναι το κριτήριο επιλογής, η  άρνηση της απόδοσης της ψήφου  σ’ αυτούς, αλλά κύρια με την ενεργό συμμετοχή  στους αγώνες του εργατικού και λαϊκού κινήματος για την διεκδίκηση λύσεων στα λαϊκά-συνταξιουχικά προβλήματα, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες της εποχής μας.

Ο Δήμος Κουμπούρης είναι Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

spot_img
spot_img
spot_img