15.2 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑ«Βάλε ένα γκολ ρε παιδάκι μου»
spot_img

«Βάλε ένα γκολ ρε παιδάκι μου»

-

• Παρά τις φωνές τόσο του Παναθηναϊκού όσο και της ΑΕΚ, ο Γάλλος αρχιδιαιτητής Στεφάν Λανουά υπερθεμάτισε των αποφάσεων των διαιτητών αλλά και των ομάδων VAR για τις περιπτώσεις πέναλτι που ζήτησαν «πράσινοι» και «κίτρινοι»!
• Για το πρώτο πέναλτι που ζήτησε η ΑΕΚ στο Αγρίνιο, ο Λανουά τόνισε ότι ο επιτιθέμενος ξεκίνησε την πτώση του πριν από την επαφή με τον τερματοφύλακα, ενώ για το δεύτερο πέναλτι είπε ότι η μπάλα έφυγε από έναν παίκτη από μικρή απόσταση και κατέληξε στο αριστερό χέρι του συμπαίκτη του, χωρίς να υπάρχει καμία πρόθεση του παίκτη να παίξει τη μπάλα με το χέρι.
• Για το πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, στη φάση με τον Ρέτσο, ο αρχιδιαιτητής, υποστήριξε ότι ο αμυνόμενος είναι ανάμεσα στον επιτιθέμενο και τον τερματοφύλακα, πήδηξε με το χέρι του σε φυσική θέση και δεν είχε τη δυνατότητα να αποφύγει την επαφή!
• Στα γραφεία της ΕΠΟ βρέθηκε την περασμένη Τρίτη, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος και είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Μάκη Γκαγκάτση. Οι δύο παράγοντες συζήτησαν για αρκετή ώρα, με τον ιδιοκτήτη της ΑΕΚ να εκφράζει τα παράπονά του για τη διαιτησία, κυρίως του αγώνα με τον Παναιτωλικό, που η Ένωση μέσω ανακοίνωσής της ανέφερε ότι έγινε “πρωτοφανή για την εποχή του VAR αλλοίωση αποτελέσματος”.
• Ο Γκαγκάτσης παρέπεμψε τον διοικητικό ηγέτη του Δικεφάλου στην ΚΕΔ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “η ανεξαρτησία της οποίας δεν αμφισβητείται”, με τον Ηλιόπουλο να προβαίνει σε δήλωση μετά το φινάλε τις δίωρης συνάντησης: “Επιζητούμε το ‘ευ αγωνίζεσθαι’. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα, κατέστησα σαφές ότι δεν θα δεχτούμε χτυπήματα κάτω από τη μέση. Η ΑΕΚ είναι ο σύλλογος με τη μεγαλύτερη πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά. Το προφίλ της ομάδας, αλλά και το δικό μου, δεν μας επιτρέπουν να ανεχτούμε στην προσπάθεια για πρωταθλητισμό τέτοιου είδους ενέργειες. Θα προστατέψουμε τα ιδανικά μας με όλες μας τις δυνάμεις. «Λόγοι γάρ έργων σκιαίεισί» (τα λόγια κρύβουν τα έργα). Ο νοών νοείτω…”.
• Ο Χαβιέρ Ριμπάλτα είναι ο νέος διευθυντής ποδοσφαίρου της ΑΕΚ και ο άνθρωπος που θα καθορίζει πλέον όλες τις εξελίξεις που θα αφορούν στην ομάδα. Ο Ισπανός θα προχωρήσει στην αναδόμηση και τον εκμοντερνισμό του club, θα πρωταγωνιστήσει στην αναδιοργάνωση του τμήματος scouting κι ασφαλώς θα αξιολογήσει ανθρώπους που ήδη εργάζονται στην ομάδα.
• Σε ισπανικό μέσο μίλησε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην παρουσία του στην Ελλάδα: «Αισθάνομαι πολύ άνετα. Στον δρόμο με φωνάζουν ‘κόουτς, κόουτς’ αλλά με αφήνουν ήσυχο. Είναι πιο θερμοί από εμάς, πολύ περισσότερο, για καλό και για κακό, αν δεν κερδίσεις τα πρόσωπα είναι χαμηλότερα, αλλά αν κερδίσεις η χαρά είναι τεράστια»
• Μετά τους Χρήστο Μουζακίτη, Ισίδωρο Κουτσίδη, Μπάμπη Κωστούλα, Αντώνη Παπακανέλλο και Θεοφάνη Μπακούλα, που αποτελούν ήδη μέλη της ανδρικής ομάδας, ο Ολυμπιακός προχώρησε στη σύναψη επαγγελματικών συμβολαίων με πέντε παίκτες της Κ19 του συλλόγου, τους Αλέξανδρο Έξαρχο, Πασχάλη Τουφάκη, Βασίλειο Καρκατσάλη, Κωνσταντίνο Πλις και Αλέξανδρο Τζαμαλή.
• Επίσης, οι Πειραιώτες ανακοίνωσαν και επίσημα την απόκτηση των Αμπντουλατίφ Ταϊγέ Γιουσούφ και Λαμίν Σιλά, δύο ταλέντων από την Αφρική, με τον δεύτερο μάλιστα κρίνει με γκολ του στις καθυστερήσεις το ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα της Super League Κ19.
• Την επιστροφή του Μπράντον Τόμας, που είχε τραυματιστεί στα τέλη Αυγούστου, περιμένει ο Ρασβάν Λουτσέσκου, αφού σε πρώτη φάση οι Τισουντάλι και Τσάλοφ δεν έχουν δώσει στην ομάδα τις επιθετικές λύσεις που θα περίμενε.
• Τα παιχνίδια με τον ΟΦΗ (εκτός), Άρη (εντός) και την Τσέλσι (εντός)αναμένεται να χάσει ο Φώτης Ιωαννίδης, μετά τον τραυματισμό του στον προσαγωγό στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Το βάρος της επίθεσης πέφτει αναγκαστικά στους Σπόραρ και Γερεμέγεφ, εκτός και εάν ο Αλόνσο επιλέξει ένα πιο ευέλικτο σχήμα μ’ έναν περιφερειακό επιθετικό (Μαντσίνι, Πελίστρι, Τετέ)!
• Την επέκταση της συνεργασίας με τον ΛορένΜορόν μέχρι το 2027 ανακοίνωσε ο Άρης. Το deal είναι για 1+2 χρόνια με αυξημένες κλιμακωτές αποδοχές. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης απέκτησε τον Ισπανό επιθετικό το καλοκαίρι του 2023 με ελεύθερη μεταγραφή από την Μπέτις, ενώ στον έναν και πλέον χρόνο που αγωνίζεται με τον Άρη έχει σκοράρει 27 τέρματα σε 52 συμμετοχές.
• Συνεχίζονται οι εργασίες στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την αντικατάσταση του χλοοτάπητα. Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, κατά τη διάρκεια της διακοπής του Οκτωβρίου λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, ο Άρης προχωρά σε επανασπορά για την τοποθέτηση χειμερινού χλοοτάπητα. Η διαδικασία αυτή εξασφαλίζει την ποιότητά του για τη δύσκολη περίοδο του χειμώνα.
• Χωρίς να προλάβει να συμπληρώσει έναν μήνα στον Αστέρα Τρίπολης AKTOR, ο Κλοντ Μακελελέ αποχώρησε από την ομάδα. Ο Γάλλος υποστήριξε ότι η διοίκηση ήθελε να του επιβάλει τους παίκτες που θα χρησιμοποιεί, ενώ οι Αρκάδες απάντησαν ότι δεν συμβάδιζε με τη φιλοσοφία του συλλόγου! Πρώτος στόχος για τον Αστέρα είναι ο πρώην τεχνικός του ΠΑΣ Γιάννενα και της ΑΕΚ, Αργύρης Γιαννίκης, που αυτή τη στιγμή είναι προπονητής της Μόναχο 1860, ομάδας τρίτης κατηγορίας της Γερμανίας.
• Λεβαδειακός και Νίκος Παπαδόπουλος θα συνεχίσουν μαζί, με την ομάδα να το ανακοινώνει με ένα ποστ στα socialmedia, στο οποίο αναφέρει: “Μαζί θα παλέψουμε”. Ο 53χρονος προπονητής είχε υποβάλλει την παραίτησή του μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, όμως η διοίκηση των Βοιωτών δεν την έκανε δεκτή, κρίνοντας πως είναι εφικτό να ανατραπεί η κατάσταση κι ο Λεβαδειακός να μπει στον δρόμο των επιτυχιών.
• Η Athens Kallithea έχει παραχωρήσει ένα ταλεντάκι της, τον 20χρονο Ελληνοαμερικανό, Κόνσταντιν Έντλουντ, δανεικό στη Φινλανδία και συγκεκριμένα στην Κότκα.Στα βόρεια της Ευρώπης έζησε την πρώτη του επιτυχία, καθώς ο νεαρός επιθετικός μέσος, πήρε την άνοδο για την πρώτη κατηγορία. Στην Κότκα αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια, ενώ κατάφερε να πετύχει ένα γκολ και μοίρασε μία ασίστ.
• Μετά από αρκετά χρόνια παρουσίας στη χώρα μας όπου φόρεσε τη φανέλα του Ολυμπιακού (2017-2023) ο Παπέ Αμπού Σισέ θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ασία και συγκεκριμένα στο Κατάρ με την Αλ Σαμάλ. Το καλοκαίρι ο Σενεγαλέζος βρέθηκε πολύ κοντά τόσο στον Άρη όσο και στην ΑΕΚ!
• Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, με τον Γιόχαν Νέσκενς, μέλος του Άγιαξ και της εθνικής Ολλανδίας που έφεραν το “totalfootball” τη δεκαετία του ’70 στον κόσμο της ασπρόμαυρης στρογγυλής Θεάς, να φεύγει από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο Νέσκενς ήταν μέλος της φημισμένης ομάδας του Άγιαξ που κατέκτησε τρία διαδοχικά Κύπελλα Πρωταθλητριών στις αρχές της δεκαετίας του ’70 (στους τελικούς με Παναθηναϊκό, Μπάγερν και Γιουβέντους) αλλά και μέλος της εθνικής Ολλανδίας που έφτασε σε δύο διαδοχικούς τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου (1974 με Γερμανία, 1978 με Αργεντινή).Συνολικά, φόρεσε 49 φορές τη φανέλα των οράνιε ενώ μετά από τον Άγιαξ πραγματοποίησε μεγάλη καριέρα και στην Μπαρτσελόνα, για την οποία αγωνίστηκε με επιτυχία από το 1974 μέχρι το 1979.

spot_img
spot_img