15.2 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΓκρίνια στο BIG-4
spot_img

Γκρίνια στο BIG-4

Τα… σκάγια πήραν Λουτσέσκου και Αλόνσο – Τι ισχύει για Αλμέιδα και Μεντιλίμπαρ

-

Την ώρα που οι προπονητές πάνε και έρχονται στις ομάδες της Super League, με τελευταίο «θύμα» τον Γάλλο Κλοντ Μακελελέ από τον Αστέρα Τρίπολης, οι προπονητές του Big – 4 βρίσκονται στο στόχαστρο της κριτικής! Ουδείς έχει γλιτώσει, παρά το γεγονός ότι στην παρούσα φάση έχουν τη στήριξη των διοικήσεων…
Ο Πρωταθλητής ΠΑΟΚ βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, αλλά ο Ρασβάν Λουτσέσκου εμμέσως πλην σαφώς απείλησε ότι είναι έτοιμος να πάρει το καπελάκι του και να φύγει: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω στη Θεσσαλονίκη και να πάρω τις βαλίτσες μου για το Βουκουρέστι την επόμενη ημέρα. Είμαι σε ειρήνη με το τι έχω κάνει στον ΠΑΟΚ, έχω δείξει τι μπορώ να κάνω, αν δεν είναι κάποιος ευχαριστημένος, εγώ είμαι εδώ μπορώ να φύγω πίσω στο Βουκουρέστι χωρίς κανένα πρόβλημα», δήλωσε μετά τη αγχωτική νίκη στη Λιβαδειά (0-2).
Ο Ρουμάνος τεχνικός βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής, μετά τις διαδοχικές ήττες από Άρη (0-1), Γαλατασαράι (3-1) και Στεάουα Βουκουρεστίου (0-1) και έτσι κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να επαναφέρουν τα σενάρια περί επιστροφής του Βλάνταν Ίβιτς!
Το βέβαιο είναι ότι ο Λουτσέσκου ήταν αντίθετος με την απόφαση της διοίκησης για επιβολή προστίμου και είναι γνωστό ότι δεν θέλει παρεμβάσεις στη δουλειά του. Παρά το γεγονός ότι έχει σχέση εμπιστοσύνης με τον Ιβάν Σαββίδη, οι ισορροπίες συμβαδίζουν με τα αποτελέσματα της ομάδας!
Επισφαλής η θέση του Αλόνσο
Σαφώς σε πιο επισφαλή θέση είναι ο Ουρουγουανός Ντιέγκο Αλόνσο στον Παναθηναϊκό. Ήδη έχουν κάνει την εμφάνισή τους σενάρια συνεργασίας με τον πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό, Γκουστάβο Πογιέτ, προφανώς λόγω της άριστης σχέσης με τον διευθυντή ποδοσφαιρικού τμήματος, Γιώργο Τζαβέλα.
Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» δέχθηκε αυστηρή κριτική για την εικόνα της ομάδας στη Μπάνια Λούκα στην ευρωπαϊκή πρεμιέρα με την Μπόρατς(0-0) στο ConferenceLeague, ωστόσο κατάφερε να μείνει «ζωντανός», μετά τη «λευκή ισοπαλία» με τον Ολυμπιακό. Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα εντός του Παναθηναϊκού θεωρούν θέμα χρόνου τις αλλαγές προσώπων, αφού είναι εμφανές ότι κάποιες συνεργασίες δεν έχουν «κολλήσει»! Τώρα εάν η μπάλα πάρει και τον Αλόνσο θα φανεί πολύ σύντομα…
ΑΕΚ και Ολυμπιακός
Παρά το νέο στραβοπάτημα στο Αγρίνιο (1-0), ο Ματίας Αλμέιδα χαίρει της εμπιστοσύνης της διοίκησης της ΑΕΚ. Πάντως ο Αργεντινός τεχνικός είναι ξεκάθαρο ότι λειτουργεί υπό πίεση και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που διαχειρίζεται πλέον τα παιχνίδια και τη νευρικότητα που βγάζει. Στην Ένωση δεν υπάρχουν σκέψεις αλλαγών σε αυτό το επίπεδο. Προς το παρόν κινητικότητα υπάρχει στο στελεχιακό δυναμικό. Μετά τις αποχωρήσεις – απολύσεις του εκτελεστικού διευθυντή Παναγιώτη Κονέ και του εξωδιοικητικού, Γιάννη Παπαδόπουλου, ο Μάριος Ηλιόπουλος φαίνεται ότι προσανατολίζεται στην πλήρη αναδόμηση του διοικητικού οικοδομήματος με ανθρώπους της εμπιστοσύνης του.
Η βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας του Ολυμπιακού, στο ευρωπαϊκό ματς με την Μπράγκα (3-0) και η καλή εμφάνιση στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (0-0), έριξαν τους τόνους της γκρίνιας στον Ολυμπιακό και τις μουρμούρες για τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ! Ο Ισπανός κέρδισε πολύτιμο χρόνο στο χτίσιμο της νέας ομάδας, ενώ πιστώνεται και τη χρησιμοποίηση των 17χρονων Μουζακίτη και Κωστούλα…
Η κριτική – γκρίνια στην πειραϊκή ΠΑΕ εστιάζεται στις καλοκαιρινές μεταγραφές, αφού οι βοήθειες είναι ελάχιστες και η ομάδα στηρίζεται στον περσινό κορμό και τους πιτσιρικάδες!

spot_img
spot_img