16.8 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΜέχρι τέλους η μάχη των δύο
spot_img

Μέχρι τέλους η μάχη των δύο

Στην κορυφή των προγνωστικών Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός για τη φετινή Euroleague

-

Επιστροφή στη δράση για την Euroleague, με τους δύο εκπροσώπους μας να συγκαταλέγονται και δικαίως στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός στοχεύει στην 8η κούπα και ο Ολυμπιακός για την 4η…
Στα διαδικαστικά θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η regular season θα ολοκληρωθεί στις 11 Απριλίου. Στις 22 Απριλίου θα ξεκινήσουν τα play off και μέχρι τις 7 Μαΐου όλες οι σειρές θα έχουν ολοκληρωθεί.
Ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί η πόλη που θα φιλοξενήσει το Final 4, καθώς το διεκδικούν Βελιγράδι και… Άμπου Ντάμπι!
Οι δύο «αιώνιοι» θα συναντηθούν στον πρώτο γύρο στις 8 Νοεμβρίου στο ΟΑΚΑ, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 14 Μαρτίου, πέντε στροφές πριν το τέλος της κανονικής διάρκειας, στο ΣΕΦ.
Στη φετινή διοργάνωση θα δούμε για πρώτη φορά τη γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν, αντί της ισπανικής Βαλένθια.
Έχοντας τις πρώτες εικόνες από το ελληνικό ντέρμπι, στον τελικό του Super Cup της Ρόδου με νικητή τον Ολυμπιακό (86-85), αλλά και τις πρεμιέρες των Πειραιωτών στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενερμπαχτσέ και των πρασίνων με την Άλμπα στο Βερολίνο, ας δούμε την εικόνα που παρουσιάζουν οι άλλες ομάδες της Euroleague.
Φενέρμπαχτσε: Συνεχίζει υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, ενώ έφερε στην Κωνσταντινούπολη τους Γουέιντ Μπόλντγουιν και Μπόνζι Κόλσον από την αποδεκατισμένη Μακάμπι. Στο έμψυχο δυναμικό εντάχθηκαν οι Νικολό Μέλι και Ντέβον Χολ, αλλά και ο ΝΒΑερ Μπόμπαν Μαριάνοβιτς!
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Τσους Ματέο παρέμεινε παρά την ήττα στον περσινό τελικό από τον Παναθηναϊκό, με βασικά «βιολιά» τους Φακούντο Καμπάτσο, Έντι Ταβάρες, Τζάναν Μούσα και Μάριο Χεζόνια.
Μονακό: Στο πλευρό του Μάικ Τζέιμς θα δούμε τους Νικ Καλάθη και Γιώργο Παπαγιάννη, αλλά και τον Φουρκάν Κορκμάζ.
Μπαρτσελόνα: Ο κόουτς Πενιαρόγια επέλεξε τον Κέβιν Πάντερ (Παρτιζάν) για τον ηγετικό ρόλο.
Παρτίζαν: Χτίσιμο από την αρχή για τον πρωτομάστορα Ζέλικο Ομπράντοβιτς, με τον Κάρλικ Τζόουνς ν’ αντικαθιστά τον Πάντερ. Έχασε και τους Ζακ Λε Ντέι και Τζέιμς Νάναλι και θα στηριχτεί στους Βάνια Μαρίνκοβιτς, Αλεξέι Πουκουσέφσκι, Μπράντον Ντέιβις και Φρανκ Ντιλικινά.
Ερυθρός Αστέρας: Η κατάκτηση του εγχώριου τίτλου, επέκτεινε τη συνεργασία του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Στο οπλοστάσιο των ερυθρόλευκων μπήκαν οι Μακ Κεντάιρ, Κάνααν (από Ολυμπιακό), Κάλινιτς και Ντόμπριτς.
Ολίμπια Μιλάνο: Ο Έτορε Μεσίνα έφερε στη πόλη της μόδας τους Τζος Νίμπο και Ζακ ΛεΝτέι, δίπλα στον Νίκολα Μίροτιτς. Ο παίκτης κλειδί στην περιφέρεια μάλλον είναι ο Νέναντ Ντιμιτρίεβιτς, ο οποίος αναδείχθηκε πέρσι MVP στην VTB League, αλλά και ο Γάλλος Φαμπιάν Κοζέρ.
Αναντολού Εφές: Με τον Σέιν Λάρκιν να παραμένει σε κεντρικό πλάνο, τα φώτα είναι λογικό να πέσουν στον πρώην Μαδριλένο, Βενσάν Πουαριέ, αλλά και στον «πιστολέρο» Τζέιμς Νουόρα.
Μπασκόνια: Με τον Πάμπλο Λάσο στον πάγκο της, αλλάζει σελίδα.
Βίρτους Μπολόνια: Ο Λούκα Μπάνκι παρέμεινε στο τιμόνι, ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο Γουίλ Κλάιμπερν.
Μακάμπι Τελ Αβίβ: Πλήρωσε την πολεμική κατάσταση στο Ισραήλ, καθώς είχε μεγάλη απώλεια εσόδων και… παικτών! Η ανοικοδόμηση έπεσε πάλι στα χέρια του Όντεντ Κάτας με ηγέτη τον Τζόρνταν Λόιντ.
Μπάγερν Μονάχου: Με τον Γκόρντον Χέρμπερτ στην άκρη του πάγκου, αλλά χωρίς τον Σερτζ Ιμπάκα, δεν έχει μεγάλες βλέψεις.
Ζάλγκιρις: Δύσκολο έργο για τον Ιταλό Αντρέα Τρινκέρι σε μια ομάδα με μπασκετική παιδεία.
Άλμπα Βερολίνου: Είτε σου αρέσει είτε όχι το μπάσκετ που πρεσβεύει ο Ίσραελ Γκονθάλεθ, μόνο αδιάφορο δεν το βρίσκεις.
Βιλερμπάν: Μικρές προσδοκίες.
Παρί: Ως τροπαιούχος του Euro Cup, έκανε το μεγαλύτερο βήμα της ιστορίας της και δηλώνει έτοιμη για τη νέα σεζόν της Euroleague. Εκείνος που θα ηγηθεί της γαλλικής ομάδας είναι ο εξαίρετος Τι Τζέι Σορτς.

spot_img
spot_img