16.8 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΣε άλλη διάσταση τα γήπεδα μπάσκετ
spot_img

Σε άλλη διάσταση τα γήπεδα μπάσκετ

-

• Μεταμορφώνεται ΟΑΚΑ μετά την παραχώρηση του στον Παναθηναϊκό, ενώ κάτι ανάλογο αναμένεται και μελλοντικά στο ΣΕΦ

Σχεδόν 30 χρόνια από την κατασκευή του (1995) το κλειστό των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων «Νίκος Γκάλης» μεταμορφώνεται και γίνεται το πιο σύγχρονο ευρωπαϊκό γήπεδο και πλέον εφάμιλλο των «παλατιών» του ΝΒΑ!
Μια τεράστια επένδυση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, το κόστος της οποίας θα ξεπεράσει τα 15 εκατ. ευρώ, μετά τη σχετική απόφαση – επένδυσης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου!
Το γήπεδο, που αναμένεται να παραδοθεί στην ομάδα του Εργκίν Αταμάν στις 10 Οκτωβρίου, θα είναι σκούρο πράσινο και γκρι. Οι κάθετες κολώνες θα είναι γκρι και θα υπάρχουν LED. Θα υπάρχουν σουίτες 16 και ένα σύγχρονο εστιατόριο που θα λειτουργεί κάθε μέρα.
Όμως το γήπεδο αναβαθμίζεται και τεχνολογικά, καθώς θα ντυθούν οι πύργοι με LED οθόνες, ενώ το πλέον εντυπωσιακό θα είναι το παρκέ, καθώς θα είναι γυάλινο!
Το περίφημο ASB GlassFloor, Full-LED Videoμπασκετικού παρκέ, το οποίο έχει πάρει και την επίσημη έγκριση της EuroLeague.
Το γυάλινο δάπεδο εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα μπασκετικά δρώμενα τον Ιούλιο του 2023 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών Κ19 στη Μαδρίτη, ενώ ακολούθησε και η Arena του Βελιγραδίου!
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το γυάλινο δάπεδο επιτυγχάνει ίσες ή καλύτερες επιδόσεις από ένα συμβατικό δάπεδο, καθώς το γυαλί είναι σημαντικά πιο ελαστικό από ένα συγκρίσιμο ξύλινο σανίδι υπό το βάρος ενός ανθρώπου.
Η διάρκεια ζωής του είναι 70 χρόνια, ενώ ο LED φωτισμός διαρκεί έως και 100.000 ώρες.
Κυρίως, όμως, το glassfloor πηγαίνει σε άλλο επίπεδο το μάρκετινγκ και την προβολή, ενώ ταυτόχρονα απογειώνει το κομμάτι της διαδραστικής συμμετοχής των θεατών σε όλη τη γιορτή που θα υπάρχει πριν, κατά τη διάρκεια και στο φινάλε του κάθε αγώνα.
Τα περίφημα αυτοκόλλητα των χορηγών που υπήρχαν στο παρκέ – και δημιουργούσαν αρκετούς τραυματισμούς – ανήκουν στο παρελθόν, καθώς τώρα όλα τα μηνύματα θα είναι ψηφιακά στο γυάλινο δάπεδο που θα λειτουργεί ως οθόνη όπου θα εμφανίζονται σε πραγματικό χρόνο στατιστικά των αγώνων ή γραφικά στοιχεία των παικτών.
Αλλάζει και το ΣΕΦ
Μικρότερες αλλαγές θα έχει φέτος το ΣΕΦ (νέα καθίσματα), καθώς και ο Ολυμπιακός περιμένει την παραχώρηση του γηπέδου, όπως συνέβη με τον Παναθηναϊκό για 49 χρόνια.
Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε έγινε και η συνάντηση των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι επαφές των δύο πλευρών θα συνεχιστούν, για να εξεταστούν όλες οι πτυχές του θέματος και να αντιμετωπιστούν τα εκκρεμή ζητήματα.
Οι Πειραιώτες ζητούν από την πολιτεία να συμμετάσχει (οικονομικά) στην ανακαίνιση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας που μετράει ήδη 39 χρόνια ζωής (16/2/1985)!

spot_img
spot_img