16.8 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΔικέφαλα χτυπήματα στις μεταγραφές
spot_img

Δικέφαλα χτυπήματα στις μεταγραφές

-

Μπαμ» από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο φινάλε των μεταγραφών με Πιερό, Μαρσιάλ και Λόβρεν

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ήταν οι νικητές στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου, με την Ένωση να ενισχύεται με τον Φραντζί Πιερό και τους Θεσσαλονικείς με τον Κροάτη Ντέγιαν Λοβρέν! Μάλιστα οι «κιτρινόμαυροι» είναι πολύ κοντά στην απόκτηση και του διεθνή Γάλλου επιθετικού, Αντονί Μαρσιάλ.
Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, παρά το γεγονός ότι απώλεσε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, μετά τον σοκαριστικό αποκλεισμό από την αρμενική Νόα, επέλεξε να ρίξει το βάρος στην επιθετική γραμμή.
Έτσι έβαλε στη μηχανή της τον πανύψηλο επιθετικό (1,94) Φραντζί Πιερό από την Μακάμπι Χάιφα, με τετραετές συμβόλαιο και ετήσιες αποδοχές στις 800.000 ευρώ. Σχεδόν τα διπλά απ’ όσα έπαιρνε στο Ισραήλ.
Την περσινή σεζόν ο θηριώδης επιθετικός από την Αϊτή, πέτυχε 26 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ σε 50 εμφανίσεις και με το «καλημέρα» στο ματς με τον Βόλο έδειξε την δύναμή του από «αέρος»!
Σε ότι αφορά τον Αντονί Μαρσιάλ, η ΑΕΚ ενεργοποίησε την πρόταση που είχε καταθέσει προ ημερών. Παρά την απόκτηση του Πιερό και την παρουσία του Λιβάι Γκαρσία, ο 28χρονος Γάλλος επιθετικός έρχεται για να προσθέσει μία ακόμη πολύ ποιοτική λύση στη γραμμή κρούσης! Για τα επόμενα τρία χρόνια ο Μαρσιάλ θα λάβει συνολικά 11 εκατομμύρια ευρώ. Ο Γάλλος ο οποίος την περσινή σεζόν είχε 19 συμμετοχές, 2 γκολ και 1 ασίστ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – συνολικά 317 συμμετοχές, 90 γκολ και 47 ασίστ με τους μπέμπηδες σε 8,5 χρόνια – μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις της επίθεσης, μεγαλώνοντας τη «βεντάλια» των επιλογών για τον Αλμέιδα.
Έτσι η ΑΕΚ έφτασε φτάσει στις 10 μεταγραφές, σ’ ένα πολύ εντυπωσιακό «ντεμπούτο» του Μάριου Ηλιόπουλου στον προεδρικό θώκο και στο μεταγραφικό παζάρι, μετά τους Πιερό, Λαμέλα, Οντουμπάτζο, Κοϊτά, Στρακόσα, Μπρινιόλι, Κάλενς, Τσιλούλη και Περέιρα!
Από τους «κιτρινόμαυρους» τη λίστα των αποχωρήσεων συμπλήρωσε ο Πισάρο, που επέστρεψε στο Μεξικό στη Μασατλάν, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν φύγει οι Ζίνι (Λεβαδειακός/δανεικός), Αθανασιάδης (ΑΕΚ Λάρνακας), Ραντόνια (Λαμία/δανεικός), Χρυσόπουλος (Ανόρθωση/δανεικός), Αραούχο (ελεύθερος), Πόνσε (Χιούστον), Φαν Βέερτ (Ατρόμητος), Σιντιμπέ (Τουλούζ)!
Ο ΠΑΟΚ
Από την πλευρά του ο ΠΑΟΚ έκλεισε τον κύκλο των μεταγραφών με τον 35χρονο Κροάτη, Ντέγιαν Λόβρεν από τη Λιόν, με σπουδαία θητεία σε Λίβερπουλ (185 συμμετοχές, 8 γκολ, 4 ασίστ σε 6 χρόνια παρουσίας). Με τον Λόβρεν ο «δικέφαλος του βορρά» έφτασε τις 10 μεταγραφές, αφού είχαν προηγηθεί οι Κόλεϊ, Μπακαγιόκο, Γκόμες, Τσάλοφ, Τισουντάλι, Τσιφτής, Καμαρά, Σορετίρε και Κεντζιόρα!
Οι Πρωταθλητές πέρα από την πώληση του Κουλιεράκη στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης, παραχώρησαν τους Ράφα Σοάρες (Φαμαλικάο), Λύρατζη (Ναϊμέγκεν/δανεικός), Νάσμπεργκ (Βίμπορφγκ), Τσιγγάρα (Ατρόμητος), Εκόνγκ (Αλ Κχολούντ), Φελίπε Σοάρες (Φαρένσε/δανεικός), Τζίμα (Νυρεμβέργη/δανεικός), Ζίβκοβιτς (Ανόρθωση), Μεϊτέ (Μπενφίκα) και Μάρκος Αντόνιο (Λάτσιο).

spot_img
spot_img