15.2 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΜπαμ με Φορτούνη και Ίνγκασον
spot_img

Μπαμ με Φορτούνη και Ίνγκασον

-

• Ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα συνεχίσει στην Σαουδική Αραβία – Ο πρώην αρχηγός του ΠΑΟΚ ντύθηκε στα πράσινα

Το «αντίο» του Ολυμπιακού στον Κώστα Φορτούνη, μετά από 10 χρόνια συνεργασίας και μεγάλων επιτυχιών, ήταν λογικό να κυριάρχησε στις μεταγραφικές προσθαφαιρέσεις των «μεγάλων» της Super League. Ο 31χρονος μέσος ήρθε σε συμφωνία με την Αλ Καλίτζ από την Σαουδική Αραβία, με τις αποδοχές του για την επόμενη διετία να εκτοξεύονται στα 6,5 εκατ. ευρώ! Ο Φορτούνης θα συνεργαστεί με τον Γιώργο Δώνη που ανέλαβε τα ηνία της ομάδας.
Εκτός από τον Φορτούνη, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να υπολογίζει ένα ακόμη βασικό στέλεχος της περσινής ομάδας. Τον Πορτογάλο Νταβίντ Κάρμο, ο οποίος επέστρεψε στην Πόρτο και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσει με τους «μπλε».
Από το λιμάνι αποχώρησε και ο Ακιμπού Καμαρά, αφού αποκτήθηκε από τη βουλγαρική Λουντογκόρετς, με τον Ολυμπιακό να βάζει στο ταμείο του 2 εκατ. ευρώ. Διόλου άσχημα…
Σε ότι αφορά τον Ελ Κααμπί η παρουσία του στις προπονήσεις του Ολυμπιακού στην Ολλανδία έφερε χαμόγελα, αλλά ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το μέλλον του. Ο Μαροκινός δεν έχει αποδεχτεί την πρόταση ανανέωσης των Πειραιωτών, όπερ σημαίνει ότι εάν βρεθεί μνηστήρας που θα δώσει τη ρήτρα των 500.000, μπορεί να τον εντάξει στο δυναμικό του. Ανοιχτό παραμένει και το σενάριο επιστροφής του Ντανιέλ Ποντένσε από τη Γουλβς.
Στα θετικά για τον Ολυμπιακό είναι η παραμονή του Γιώργου Μασούρα για την επόμενη τριετία με 2,2 εκατ. ευρώ, μετά την απόκτηση των Μάρκο Στάμενιτς (δανεικός από τη Νότιγχαμ Φόρεστ), Κοστίνια (από τη Ρίο Άβε με το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ), Ντάνι Γκαρθία (ως ελεύθερος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο) και Αλέξανδρου Αναγνωστόπουλου (ελεύθερος από την Κηφισιά).
Ο Ολυμπιακός έχει στο πλάνο του τον Νορβηγό εξτρέμ Κρίστοφερ Βέλντε της Λεχ Πόζναν και τον Σέρβο κεντρικό αμυντικό Ματίγια Νάστασιτς που έμεινε ελεύθερος από την Μαγιόρκα!
Super deal με Ίνγκασον
Η μεταγραφική σιωπή του Παναθηναϊκού έσπασε εκκωφαντικά μετά τη συμφωνία με τον πρώην αρχηγό του ΠΑΟΚ Ίνγκι Ίνγκασον. Οι «πράσινοι» δαπάνησαν περίπου 3 εκατ. ευρώ για να σπάσουν το συμβόλαιο του Ισλανδού με την Μίντιλαντ – οι Δανοί είχαν δώσει πέρσι 4 εκατ. ευρώ στον ΠΑΟΚ – ενώ οι αποδοχές θ’ αγγίξουν το 1,2 εκατ. ευρώ ετησίως για την επόμενη 4ετια!
Ο Ισλανδός είναι η 5η μεταγραφή του «τριφυλλιού» μετά τη συμφωνία με τον Σέρβο Μαξίμοβιτς (Χετάφε), τον ομογενή Μπάλντοκ (Σέφιλντ) και την αγορά του Κροάτη Γεντβάι (Λοκομοτίβ Μοσχας) και του Πολωνού Ντραγκόφσκι (Σπέτσια).
Οι «πράσινοι» αρνήθηκαν την πρόταση της ιταλικής Μπολόνια για τον Φώτη Ιωαννίδη που λέγεται ότι άγγιξε τα 25 εκατ. ευρώ, ενώ συνεχίζεται η αναζήτηση για τον αριστερό μπακ και ενός ακόμη μεσοεπιθετικού.
Εν αναμονή της βόμβας… Λαμέλα
Στην τελική ευθεία είναι η μεταγραφή του Αργεντινού Έρικ Λαμέλα στην ΑΕΚ, με την Ένωση να έχει έρθει σε συμφωνία με τον 32χρονο μεσοεπιθετικό της Σεβίλης! Συγχρόνως οι κιτρινόμαυροι προσπαθούν να ρίξουν τις υψηλές απαιτήσεις της Ίντερ (8 εκατ. ευρώ) για τον επίσης Αργεντινό επιθετικό Χοακίν Κορέα, προκειμένου να καλυφθεί το κενό από την παραχώρηση του Εζεκίελ Πόνσε.
Πάντως η ΑΕΚ θέλει ένα γερό «χαρτί» για την γραμμής κρούσης, αφού είναι πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο παραχώρησης του Λιβάι Γκαρσία, εάν προκύψει πρόταση πάνω από τα 20 εκατ. ευρώ!
Μέχρι στιγμής η ΑΕΚ έχει ανακοινώσει την απόκτηση των Κοϊτά (Σεντ Τρούιντεν), Στρακόσια (Μπρέντφορντ), Μπρινιόλι (Παναθηναϊκός), Κάλενς (Χιρόνα), Τσιλούλη (Λαμία) και Περέιρα (Ουντινέζε)!
Περιμένει Μεϊτέ
Την ώρα που οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έκλεισαν την πόρτα στον Δανό επιθετικό Μάρτιν Μπρεθγουέιτ (έμεινε ελεύθερος από την Εσπανιόλ πληρώνοντας τη ρήτρα), έχουν διάθεση να περιμένουν τον Σουαλιό Μεϊτέ. Ο πρώην μέσος του ΠΑΟΚ είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα κουνήσει μαντήλι στην Μπενφίκα, με τους Θεσσαλονικείς να καραδοκούν.
Ο ΠΑΟΚ μετά και την απόκτηση του Τόμας Κεντζιόρα (είχαν προηγηθεί οι μεταγραφές Μαντί Καμαρά και Τσιφτσή), κινείται για έναν επιθετικό.

spot_img
spot_img