16.4 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΒροχή εκατομμυρίων και στο μπάσκετ
spot_img

Βροχή εκατομμυρίων και στο μπάσκετ

-

• Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ενισχύονται με μεγάλα ονόματα και «βαριά» συμβόλαια!

Νέα δεδομένα δημιουργούνται σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό εν όψει της νέας σεζόν, με τον ανταγωνισμό να χτυπάει… πρασινοκόκκινο!
Πρώτος τον χορό των μεγάλων ονομάτων άνοιξε ο Παναθηναϊκός με την απόκτηση του Λορέντζο Μπράουν από την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Το κόστος μεταγραφής του Αμερικανού με ισπανικό διαβατήριο θα αγγίξει τα 6,3 εκατ. ευρώ, αφού οι «πράσινοι» πλήρωσαν 600.000 το buyoutστους Ισραηλινούς, ενώ ο 34χρονος γκαρντ θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό 5,7 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια συνεργασίας!
Ο Ολυμπιακός απάντησε με δύο κινήσεις. Αρχικά με τον παλιό γνώριμο, Τάιλερ Ντόρσεϊ, που έμεινε ελεύθερος από την Φενερμπαχτσέ. Ο 28χρονος Ελληνοαμερικανός επιστρέφει για να ενισχύσει την περιφέρεια των Κυπελλούχων, υπογράφοντας συμβόλαιο για 2+1 χρόνια, με εξασφαλισμένα 2,8 εκατ. ευρώ. Εάν παραμείνει και την τρίτη σεζόν προσθέστε άλλα 1,7 εκατ. ευρώ.
Η δεύτερη κίνηση των «ερυθρολεύκων» έριξε νερό στον μύλο της κόντρας των «αιωνίων», αφού στο ΣΕΦ θα δούμε τον Αργεντινό (με ιταλικό διαβατήριο), Λούκα Βιλντόσα, ο οποίος φέτος αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό! Ο 28χρονος γκαρντ υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους “ερυθρόλευκους”, για 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Βιλντόζα, μάλιστα, δικαιούται αποζημίωση μισού εκατομμυρίου ευρώ (500.000) από τον Παναθηναϊκό AKTOR, καθώς φέρεται με υπαιτιότητά του να λύθηκε η συνεργασία τους, η οποία είχε διάρκεια μέχρι το 2026!
Ο Αργεντινός προστέθηκε στη λίστα με τους μπασκεμπολίστες που φόρεσαν την φανέλα των «αιωνίων»: Πέτρος Δημητρόπουλος, Γιώργος Σκορπολίθας, Ζάρκο Πάσπαλι, Σάσα Βολκόφ, Τζόνι Ρότζερς, Βασίλης Μπουντούρης, Στράτος Περπέρογλου, Ματ Λοτζέσκι, Δημήτρης Παπανικολάου, Άριαν Κόμαζετς, Νίκος Οικονόμου, Ντίνα Ράτζα, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Γιάννης Μπουρούσης, Γιώργος Μπόγρης, Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, Πάτρικ Φέμερλιγνκ, Άντρια Ζίζιτς, Γιόργκι Σερμαντίνι, Βασίλης Ξανθόπουλος, Ιάν Βουγιούκας, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Ιωάννης Παπαπέτρου και φυσικά οι Βασίλης Σπανούλης και ο Κώστας Σλούκας!
Τα επόμενα χτυπήματα
Φυσικά με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένονται τα επόμενα μεταγραφικά χτυπήματα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των αδερφών Αγγελόπουλων, αφού πάντα υπάρχει στο τραπέζι το όνομα του Σάσα Βεζένκοφ. Ο Βούλγαρος φόργουορντ μετακινήθηκε από τους Σακραμέντο Κινγκς στους Τορόντο Ράπτορς, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει στο ΝΒΑ! Πράσινοι και κόκκινοι τους στρώνουν ένα χαλί από εκατομμύρια που ξεπερνούν τα 17-18 για τέσσερα χρόνια συνεργασίας! Μυθικά ποσά…
Για τον Παναθηναϊκό ακούγεται έντονα και το όνομα του Γιώργου Παπαγιάννη (Φενερμπαχτσέ), αλλά και του Γερμανού Τάιλερ Τάις (ελεύθερος από τους Κλίπερς), ενώ για τον Ολυμπιακό του Γάλλου Εβάν Φουρνιέ (ελεύθερος από τους Ντιτρόιτ Πίστονς), αλλά και του Ουκρανού Σβι Μιχάιλιουκ( ελεύθερος από τους Μπόστονς Σέλτικς)!

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ
ΛΟΡΕΝΤΖΟ ΜΠΡΑΟΥΝ (Μακάμπι Τελ Αβιβ)

ΕΦΥΓΑΝ
ΛΟΥΚΑ ΒΙΛΝΤΟΖΑ (Ολυμπιακός)
ΝΙΚΟΣ ΧΟΥΓΚΑΖ (-)
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΚΑΣ (Άρης)

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΑΝ
ΤΑΪΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ (Φενερμπαχτσέ)
ΛΟΥΚΑ ΒΙΛΝΤΟΖΑ (Παναθηναϊκός)

ΕΦΥΓΑΝ
ΑΪΖΑΪΑ ΚΑΝΑΑΝ (Ερυθρός Αστέρας)
ΛΟΥΚ ΣΙΓΚΜΑ (-)

spot_img
spot_img