16.4 C
Athens
Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΤρομακτικός για το 8ο αστέρι
spot_img

Τρομακτικός για το 8ο αστέρι

-

• Επική αντίδραση της Euroleague στην απόκτηση του Λορέντζο Μπράουν από τον Παναθηναϊκό

«Το πιο δύσκολο δεν είναι να φτάσεις στην κορυφή, αλλά να παραμείνεις» λένε οι άνθρωποι του αθλητισμού και σε αυτό το πνεύμα πορεύεται ο Πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός!
Οι «πράσινοι» αφού φρόντισαν να κρατήσουν στο ΟΑΚΑ όλα τα πρώτα… βιολιά, πλέον προσθέτουν κομμάτια ποιότητας σε όλες τις γραμμές.
Ο πρώτος που ήρθε στην Αθήνα και προκάλεσε… τρόμο ακόμη και στην Euroleague, ήταν ο Αμερικανός – με ισπανικό διαβατήριο – Λορέντσο Μπράουν. Η συμφωνία των δύο πλευρών είναι για τρία χρόνια, με τον 34χρονο γκαρντ να δημιουργεί ένα εκρηκτικό καρέ, με τους Ναν, Σλούκα και Τζέριαντ Γκραντ! Δεν είναι τυχαίο ότι η Euroleague στην σχετική ανάρτηση έγραψε: Τρομακτικό!
Την τελευταία διετία ο Αμερικανός ήταν ο ηγέτης της Μακάμπι στην EuroLeagueμε 13.2 πόντους, 2.8 ριμπάουντ και 6.1 ασίστ μέσο όρο με 34.5% στα τρίποντα σε 29 λεπτά συμμετοχής.Ο Μπράουν θα πάρει τη θέση του Βιλντόσα.
Αταμάν: Και άλλη βόμβα
Πάντως ο Εργκίν Αταμάν μιλώντας στην τουρκική τηλεόραση (TRTSports) δήλωσε ότι ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να ρίξει κι άλλη “βόμβα” που θα ταράξει τα νερά του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
“Προσπαθούμε για μία πολύ σημαντική μεταγραφή, ωστόσο θέλω να μου επιτρέψετε να κρατήσω το όνομα του παίκτη μυστικό” ήταν η ατάκα του Τούρκου προπονητή, που ψάχνει έναν σέντερ για να τον βάλει δίπλα στους Ματίας Λεσόρ – Κώστα Αντετοκούνμπο.
Σύμφωνα με τον Ισραηλινό δημοσιογράφο, Άρελ Γκίνσμπερ, αυτή η κίνηση ενδέχεται να είναι ένας εκ των Γιώργου Παπαγιάννη (27 χρονών, 2.20 μέτρα) και Ντάνιελ Τάις (32 χρονών, 2.03 μέτρα).
Παρά την θορυβώδη αποχώρηση του Παπαγιάννη για τη Φενερμπαχτσέ του Δημήτρη Ιτούδη και τις σχετικές ανακοινώσεις του Παναθηναϊκού και του ίδιου του Δημήτρη Γιαννακόπουλου – κυρίως με αιχμές κατά του πρώην τεχνικού της τουρκικής ομάδας – ο Έλληνας σέντερ παραμένει στην… καρδιά των ανθρώπων του «τριφυλλιού», οπότε είναι ανοιχτή και η αγκαλιά τους. Μαζί μ’ ένα μεγάλο συμβόλαιο.
Σε ότι αφορά τον Τάις, ο Αμερικανός είχε 6.3 πόντους, 4.1 ριμπάουντ και 1 ασίστ μέσο όρο με 36.6% στα τρίποντα σε 17 λεπτά συμμετοχής στο NBA, φορώντας τις φανέλες των Πέισερς και των Κλίπερς.
Αναμονή για Βεζένκοφ και… Πόρτερ
Η περίπτωση του ΣάσαΒεζένκοφ υπό προϋποθέσεις μπορεί να είναι το πεδίο της νέας μονομαχίας Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού! Ο Βούλγαρος φόργουορντ έχει ανοίξει την πόρτα της φυγής από τους Σακραμέντο Κινγκς και το όνομά του είναι μέσα σε διάφορα σενάρια. Ανταλλαγής αλλά και μεταγραφής ως ελεύθερος σε άλλη ομάδα του ΝΒΑ (Σικάγο Μπουλς;).
Στην Ευρώπη είναι δεδομένη η επιθυμία του Ολυμπιακού να τον εντάξει εκ νέου στο δυναμικό του, αλλά εάν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής είναι βέβαιο ότι θα εμφανιστεί και ο Παναθηναϊκός!
Οι «πράσινοι» λέγεται ότι έχουν ενημερώσει τον ατζέντη του παίκτη ότι είναι διατεθειμένοι να τινάξουν την μπάνγκα στον αέρα! Ήδη έχουν κυκλοφορήσει κάποια σενάρια για τετραετές συμβόλαιο με αποδοχές στα… 17 εκατ. ευρώ!
Από την πλευρά του Ολυμπιακού μετά την αποχώρηση – με αιχμές κατά του Γιώργου Μπαρτζώκα – από τον Αϊζάια Κάνααν, οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται να καλοβλέπουν τον Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ. Τον Αμερικανό που είδαμε πέρσι στον ΠΑΟΚ και δυσκολεύεται να βρει ομάδα στο ΝΒΑ – όχι λόγω επιδόσεων – αλλά λόγω χαρακτήρα!
Συγχρόνως στο στόχαστρο είναι ο πρώην «ερυθρόλευκος» Τάιλερ Ντόρσεϊ που φεύγει από τη Φενερμπαχτσέ.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι πάμε σ’ ένα καλοκαίρι με δυνατές συγκινήσεις και μεταγραφικές κόντρες μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

spot_img
spot_img